Danmarksmesterskaberne er i fuld gang

Det blev en rigtig god dag for de seedede spillere, da 2. runde af DM løb af stablen i Rødovre. Fredag venter kvartfinalerne.

Torsdag gik danmarksmesterskaberne i tennis 2021 ind i sin næste fase. I 2. runde skulle de seedede spillere for første gang i aktion på de røde grusbaner i Rødovre Tennisklub. Med knap 20 grader, overskyet og vindstille på den københavnske vestegn var betingelserne noget nær perfekte, da klokken rundede 14:00 og de første spillere skulle indlede turneringens 2. runde i damesingle.

2. runde ved årets DM i tennis blev slået i gang, da hele syv kampe startede samtidig. På bane 6 fik den dobbelte danmarksmester Hannah Viller Møller (HIK) en perfekt start på DM, da hun overbevisende slog Sarafina Olivia Hansen (Birkerød) med cifrene 6-0, 6-2. Efterfølgende var Hannah Viller Møller godt tilfreds med kampen.

”Det var dejligt at komme i gang med DM. Jeg spillede en god kamp, hvor jeg både serverede og returnerede godt, ” siger Hannah Viller Møller.

Det seneste år har Hannah Viller Møller tilbragt på college i Californien, hvor hun har lært en masse. Det tror hun, at hun kan bruge, når hun fortsætter jagten på endnu en DM-titel til samlingen.

”Jeg har lært at være endnu mere aggressiv på bolden, men mest af alt at nyde at spille tennis. Det skal jeg helt sikkert gøre her ved DM.”

Hannah Viller Møller møder i kvartfinalen Vilma Krebs Hyllested (KB).

Seedet 1 planmæssigt videre

På banen overfor skulle den 1. seedede Sofia Nami Samavati (Holte) op imod Sofie Vindberg Nielsen, der spillede på hjemmebanen i Rødovre. Især i 2. sæt gav Sofie Vindberg Nielsen i perioder forhåbninger om en overraskelse allerede tidligt i turneringen. Det endte dog med et hjemmebanenederlag på 6-4, 6-4.

Sofia Nami Samavati var glad for den gode start på DM.

”Jeg synes, jeg ramte den forholdsvis godt i dag. Sofie spillede rigtig godt også, så der var god tryk på kampen. Det var fedt og dejligt at komme godt i gang med DM,” siger Sofia Nami Samavati.

Sofia Nami Samavati var i finalen ved indendørs DM i år og håber, at hun på søndag kan hænge guldmedaljen om halsen.

”Hvis jeg formår at spille godt, så tror jeg på, at jeg kan vinde DM på søndag. Det afhænger selvfølgelig af mange ting og mit eget spil. Jeg vil nyde alle kampene og fokusere på de ting, som jeg har trænet på. Så håber jeg, at det bærer frugt.”

Herrerne overtager gruset

Èn for en blev de mange damekampe færdige. Efter en hurtig fejning og vanding af banerne blev det røde grus i Rødovre overtaget af herrerne. Her skulle 5. seedede Sebastian Grundtvig (HIK) duellere med Jonas Zacho Larsen (KB).

Grundtvig fik hurtigt overtaget og hev første sæt sikkert i hus med cifrene 6-1. Ikke meget ændrede sig i andet sæt, og derfor kunne Sebastian Grundtvig spille sig sikkert videre i turneringen takket være en god og stabil serv.

”Min serv er mit vigtigste våben. Jeg kan slappe mere af, når jeg server godt, for så følger resten af spillet med. Det var megafedt, at jeg servede godt i dag, så det håber jeg, at jeg kan holde ved lige. Jeg går efter at vinde på søndag. Så må vi se, om det lykkes.”

Samtidig blev der på bane 7 spillet en kamp imellem den nykårede danmarksmester i indendørs, Valdemar Frederik Pape (HIK), og Rasmus Egehus (HRT). Den unge og lidt overraskende vinder ved indendørs DM i marts skal forsøge at ride videre på DM-bølgen og gentage succesen fra indendørsmesterskaberne.

”Sejren i marts gav mig selvtillid og tro på, at jeg kan spille op med de fleste spillere. Og en tro på, at hvis jeg spiller på den rigtige måde, så kan jeg også godt vinde kampene. Nu tager jeg en kamp ad gangen, og så må vi se, hvor det fører hen,” siger Valdemar Frederik Pape.

Danmarksmesterskaberne fortsætter i morgen fredag, hvor der spilles kvartfinaler. Semifinaler og finaler spilles lørdag og søndag.

Finaler på SPORT LIVE

Søndag spilles DM-finalerne fra klokken 10. Der er fri entré på anlægget i Rødovre. Alternativt kan du tænde dit fjernsyn på SPORT LIVE, som sender både herrernes og damernes singlefinale.

Resultater og kampprogram