Dansk Tennis Forbund og SPORT LIVE indgår tv-aftale

Mere end 250.000 husstande vil få mulighed for at opleve dansk toptennis, når SPORT LIVE i de kommende to år viser Elitedivisionen og DM-finaler på tv.

Nu bliver det muligt for tv-seere at opleve de spændende DM-finaler for hold.

Eksponeringen af den bedste tennis på dansk grund får et markant løft. Fremover vil DM-finaler både individuelt og for hold blive transmitteret på tv-kanalen SPORT LIVE, der specialiserer sig i dansk sport.

Det sker efter, at SPORT LIVE og Dansk Tennis Forbund har indgået en toårig samarbejdsaftale.

Udover DM-finalerne vil Elitedivisionen i tennis blive fulgt tæt med en holdkamp fra hver runde i grundspillet udendørs. Det er første gang nogensinde, at Elitedivisionen dækkes fast på tv.

”Vi er rigtig glade for at have indgået den her aftale med SPORT LIVE, som sikrer dansk toptennis på en dansk kanal. Elitedivisionen er inde i en spændende udvikling og har et højt sportsligt niveau. Nu tager vi endnu et skridt i udviklingen af holdturneringen med tv-transmissioner fra grundspillet og finalerne. Samtidig får vi vist de individuelle DM-finaler, som altid er garant for god underholdning,” siger Joakim Thörring, der er ansvarlig turnering i Dansk Tennis Forbunds bestyrelse.

Stærke navne som Holger Rune, Clara Tauson, Frederik Løchte Nielsen, Karen Barritza og Christian Sigsgaard har været med til at hæve Elitedivisionens sportslige niveau i de senere år.

Fortjener eksponering

Direktør i SPORT LIVE, Flemming Kjellerup, ser frem til at kunne vise underholdende tennis for de mere end 250.000 husstande, som kanalen når ud til.

”Tennis er en stor sportsgren i Danmark. Dansk Tennis udvikler spillere, som kan klare sig internationalt, og har rigtig mange medlemmer som går op i deres sport. Vi har længe syntes at den hjemlige tennis fortjente en større eksponering, som supplement til den massive dækning af de internationale turneringer,” siger Flemming Kjellerup.

”Vi er glade for at have fået denne aftale på plads med dansk tennis, og ser frem til en kontinuerlig og ambitiøs tv-dækning, som vi løbende vil udvikle i tæt samarbejde med Dansk Tennis Forbund,” siger SPORT LIVE-direktøren.

Første transmission bliver fra Medaljespillet i holdturneringen, hvor guldet skal afgøres søndag den 14. marts i KB på Frederiksberg. To uger senere, den 27. marts, står den på de individuelle finaler for damer og herrer fra DM i Hillerød.

Aftalen mellem SPORT LIVE og Dansk Tennis Forbund giver desuden mulighed for, at parterne kan blive enige om transmissioner fra andre begivenheder på dansk grund.

Fakta om SPORT LIVE

SPORT LIVE er en tv-kanal, som viser masser af dansk sport. Ambitionen er at vise en masse af den danske sport, som fortjener at komme på tv. SPORT LIVE sender desuden masser af hestevæddeløb, deriblandt de største løb i Danmark og resten af verden.

Siden kanalens start 1. august 2019 har SPORT LIVE sendt fra mere end 30 forskellige sportsgrene i Danmark – bl.a. fra boksning, bordtennis, motorsport, basketball, floorball, billard, curling, futsal, mountainbike, cyklecross, kano&kajak, kvindefodbold og meget andet.

SPORT LIVE havde fra start knap 5.000 abonnenter, men er vokset til over 250.000 pr. 1. januar 2021.

Kanalen kan ses hos Canal Digital, YouSee, Waoo, Stofa og en lang række antenneforeninger.

www.sport-live.dk