Danske mestre i holdtennis kåret i weekenden

I weekenden blev de danske mestre i holdtuneringen kåret. På en solbeskinnet flot dag på Pile Allé i København afholdt KB et fantastisk arrangement.

Fra tidlig morgenstund kæmpede U10 hold om mesterskabet, som blev vundet af HIK i grøn og HRT i orange. Efter de mange ungdomskampe kunne U10 holdene blive på tennisanlægget og få sået de første ambitionsfrø om et kommende senior holdmesterskab. For umiddelbart efter kunne de mange kampe i seniorernes medaljespil begynde.

Som vanligt blev det en lang finaledag med mange tætte og spændende kampe som holdt mere end 300 tilskuere i ofte åndeløs spænding. Til referee Tom Gustavsens store lettelse blev den sidste matchbold slået i det begyndende tusmørke lidt over klokken 20 søndag aften.

Umiddelbart efter kunne vinderholdene hyldes på behørig vis. Om det var hjemmebanefordelen som gjorde forskellen skal være usagt men KB kunne trække sig tilbage som dobbelt guldvinder efter tætte tenniskampe med højt niveau.

Især i damefinalen kunne jævnbyrdigheden ikke blive større. Holdkampen skulle afgøres i en golden match tiebreak som KB vandt over Gentofte med 10-8. Hos herrerne trak KB ligeledes det længste strå med en 4-2 sejr over HIK efter meget spændende kampe.  KB forsvarede dermed på flotteste vis sin DM titel.

Mens DTF’s bestyrelsesmedlem Henrik Maris hang medaljerne om halsen på de vindende hold, kunne det tennisinteresserede publikum igen glæde sig over at have været tilskuere til et arrangement domineret af højt humør, fight på banerne og ikke mindst et utroligt højt spændingsniveau i kampene. På DTF’s facebook side kan stemning og afgørende bolde opleves ved de mange videoklip.

Dansk Tennis Forbund ønsker tillykke til vinderne som er:

Herrer:

  • Guld: KB
  • Sølv: HIK
  • Bronze: HRT

Damer:

  • Guld: KB
  • Sølv: Gentofte
  • Bronze: HIK

Alt i mens medaljerne blev fordelt i København, blev der kæmpet flere steder i landet om en plads i næste års Elitedivision (udendørs). Og det bliver en Elitedivision som får tilgang af en række nye spændende klubber. Hos damerne rykker ATK og Skovbakken op efter en kort periode i 1 division, mens B93 og Hillerød gør dem følgeskab.  Hos herrerne måtte Birkerød lide den tort at rykke ned og overlade pladsen til KFUM. Samtidig kunne Give lade jubelbrølene gjalde og glæde sig over deres kommende debut i Elitedivisionen. Ryvang og Skovbakken gør dem følgeskab.