Davis Cup og Fed Cup finaler 2018 skal spilles i Geneve, Schweiz

På et møde i Frankfurt i slutningen af juni blev Geneve valgt af ITF’s bestyrelse som kommende værtsland. Seks lande fordelt på tre kontinenter havde søgt om værtsskabet, heriblandt Danmark som blev runner-up.

Mere end 20 byer havde udtrykt interesse for det attraktive arrangement, men da det internationale tennisforbund – ITF – skulle vælge, var der kun seks værtsbyer i spil. Det var København (Danmark), Istanbul (Tyrkiet), Miami (USA), Torino (Italien), og Wuhan (Kina) som havde indsendt tilbud i deres bestræbelser på få trukket et kombineret Fed Cup og Davis Cup finalestævne til landet.

Bestyrelsesformand Henrik Thorsøe Pedersen uddyber:

”At skabe et fælles finalestævne skal være med til at løfte interessen og engagementet omkring en af de mest ikoniske tennisbegivenheder på linje med Grand Slam turneringerne. Samtidig vil der fra ITF’s side blive investeret yderligere i denne store event, så det prioriteres højere af tennisfans og ikke mindst de allerbedste tennisspillere”.

At Danmark var med I opløbet blandt de allerbedste tilbud er samtidig et vidnesbyrd om, at Dansk Tennis Forbund ønsker at skabe større opmærksomhed om tennissporten og at alle omkring ”den hvide sport” tør tænke ambitiøst.

”Der er blevet investeret mange ressourcer i budprocessen. Ikke blot fra DTF’s bestyrelse og sekretariat. Men også i at opbygge et tæt samarbejde med Wonderful Copenhagen, Sport Event Denmark, Københavns Kommune og Royal Arena. Samarbejder som har været utrolige konstruktive og udbytterige. Lige nu ærgrer vi os naturligvis over at være runner-up til værtsskabet, men når skuffelsen har lagt sig, vil vi sætte os sammen se på fremtidige muligheder, hvor alle parterne og ikke mindst tennissporten i Danmark kan opnå synlighed og øget interesse.” slutter bestyrelsesformand Henrik Thorsøe Pedersen.

Aftalen mellem ITF og det schweiziske tennisforbund løber fra november 2018 og 3 år frem. Finalestævnet skal afvikles i det store udstillings- og kongrescenter – Palexpo – tæt ved Geneves internationale lufthavn.  At samle finalerne i Fed Cup og Davis Cup markerer samtidig en større implementering af ændringer fra ITF’s side. Blandt andet går man fra kampe med bedst af fem sæt til bedst af tre sæt i Davis Cup. Beslutningen skal endeligt stadfæstes af medlemslandene i ITF på et møde i Ho Chi Minh City, Vietnam in August 2017.

Davis Cup og Fed Cup er de største årlige internationale holdkonkurrencer inden for idrættens verden med hhv. 134 og 107 deltagende hold i år. Davis Cup er den ældste turnering startet i 1900, mens Fed Cup med 54 års historie blev afviklet for første gang i 1963.