Davis Cup fest i februar bliver i Aarhus

Danmark møder Marokko i Vejlby-Risskov Hallen 3.-5. februar 2017 – klubber får 2. januar to dages forspring på billetkøb

Davis Cup

I starten af februar bliver Aarhus ramme om Davis Cup opgøret mellem Danmark og Marokko. Det er Skovbakken Tennis, Dansk Tennis Forbund og Aarhus Kommune der er gået sammen om en tennisfest i Vejlby-Risskov Hallen i weekenden den 3.-5. februar 2017 og i ugen op til.

Det er det kommunale Aarhus Events og DTF, der netop har netop indgået en aftale om afvikling af den spændende kamp i Danmarks pulje i Europa-Afrika zone, gruppe 2. En aftale, der er kommet på plads efter stærkt ønske og forarbejde fra den lokale klub, Skovbakken Tennis.

”Vi har i forvejen et godt samarbejde med Aarhus og klubberne i byen, og vi vil rigtig gerne rundt i landet for at vise landsholdet frem. Derfor er vi glade for, at Aarhus Kommune og Skovbakken Tennis sammen med os vil være med til at skabe den store tennisfest, som landskampen mod Marokko bliver,” siger formanden for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen.

I Aarhus er der også glæde – dels på vegne af byen og Skovbakken Tennis, men også fordi Davis Cup kampen dermed bliver tilføjet den lange række af aktiviteter, der kommer til at foregå i Aarhus i anledning af, at byen er udpeget som europæisk kulturhovedstad 2017.

”Aarhus bliver i 2017 et overflødighedshorn af oplevelser. Jeg glæder mig over, at vi nu også kan tilføje en spændende international tennis-landskamp til den perlerække af events som aarhusianerne og byens gæster kan se frem til. Jeg vil gerne takke de lokale ildsjæle, der har sørget for at det er blevet muligt, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad.

Mange frivillige i Skovbakken Tennis

En af mange ildsjæle fra Skovbakken Tennis er næstformand Dorte Klüwer, som næsten kan garantere en tennisfest. Klubben har stor erfaring med at arrangere stævner og turneringer.

”I Aarhus er der mange tennisspillere og mange klubber, så jeg kan ikke forestille mig andet, end at der bliver fuldt hus i Vejlby-Risskov Hallen,” siger hun.

Dorte Klüwer er den, der skal være med til at stille en masse frivillige til at lægge Davis Cup gulvet, til at være vagter, til at være boldbørn, stå i café, rydde op og en masse andet. Og frivillige bliver der ikke problemer med at finde, forsikrer hun.

”Vi har rigtig mange, der meget gerne stiller op, ikke mindst forældregruppen og nogle af vores pensionister, der helt sikkert glæder sig til opgaven. Det bliver en sjov event for klubben, som også gerne må gøre os ekstra synlige. Det har vi ekstra brug for lige nu, hvor vi er ved at skaffe penge til en ny hal,” fortæller Dorte Klüwer.

God chance for sejr

Omkring det sportslige så er DTF-sportschef Jens Anker Buus Andersen gået i gang med at få overblik over holdsammensætningen.

”Vi vil sikre os en stor bruttotrup op til kampen, så flest mulige får glæde af forberedelserne og stemningen op til kampene. Det bliver en fest, forhåbentlig med mange tilskuere, og jeg tror på, at vi har en god chance for at slå Marokko,” siger Jens Anker Buus Andersen.

Davis Cup tennisgulvet bliver lagt i hallen weekenden inden selve landskampen, og i ugen op til kommer der flere arrangementer, som er ved at blive planlagt, fx en ”Kids day”, hvor skoleklasser fra Aarhus bliver inviteret til at komme ud og spille tennis.

Kampprogrammet for selve landskampen er:

  • Fredag den 3. februar bliver der spillet de to første singler
  • Lørdag den 4. februar er der doublekamp
  • Søndag den 5. februar spilles de to sidste single

Vinderen af landskampen skal spille mod vinderen af kampen mellem Norge og Letland.

Billetsalg først til tennisklubber

Billetsalg kommer til at ske via www.ticketmaster.dk. Tennisklubber får et forspring på et par dage for at sikre sig billetter til deres medlemmer. 2. januar åbner billetsalget til klubberne, men øvrige billetter bliver solgt fra 4. januar.