Davis Cup-holdet skal på grus i Marrakesh

Modstanderen Marokko har valgt dato, sted og underlag til Davis Cup-kampen i slutningen af november mod Danmark.

Med sejren over Thailand i Kolding sikrede Davis Cup-holdet sig en kamp mod Marokko.

Danmark skal spille mod Marokko i bestræbelserne på at rykke op i Davis Cups næsthøjeste niveau og spille World Group I Playoffs næste forår.

Marokkanerne har fordel af hjemmebane, da holdet var forbi Danmark i 2017 til de to landes seneste indbyrdes opgør. Her vandt Danmark i øvrigt med 4-1.

Nordafrikanerne har ikke overraskende valgt at spille på grus i landet fjerdestørste by, Marrakesh. Anlægget tilhørende Royal Tennis Club de Marrakech er også vært for en årlig ATP-turnering. På grund af corona er den turnering dog ikke blevet spillet de seneste to år.

Spilledatoerne bliver lørdag og søndag den 27. og 28. november. Begge dage er der kampstart klokken 11 lokal tid.

Franskmand spiller nu for Marokko

Da Danmark for et par uger siden trak Marokko som modstander i stedet for Zimbabwe, udtalte Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen:

”Marokko ude er formentlig den største udfordring, vi kunne få. De har fået tilgang af en franskmand, der nu repræsenterer Marokko, så det er et godt hold. Som altid vil vi gå til den med optimisme og spille for at vinde.”

Den omtalte tidligere franskmand er 23-årige Elliot Benchetrit, der ligger nummer 345 på verdensranglisten. Sidste år opnåede han sin hidtil højeste rangering som nummer 198.

Spændende kamp kan vente i marts

Skulle Danmark besejre Marokko, er der mulighed for flere spændende opgør. Her er listen over potentielle modstandere i marts 2022:

Bolivia, Hviderusland, Pakistan, Uruguay, Chile, Indien, Usbekistan, Libanon, New Zealand, Portugal, Bosnien Hercegovina, Israel, Mexico, Schweiz, Litauen, Polen, Slovenien, Tyrkiet, Sydafrika, Barbados.

Norge møder Ukraine og Rumænien møder Peru samtidig med Danmarks kamp mod Marokko. Taberne af de to opgør vil også være i puljen. Det samme vil vinderen af Tunesien og Zimbabwe.

Holdene vil formentlig blive seedet i lodtrækningen til World Group I Playoffs. Så alle hold er reelt ikke potentielle modstandere for Danmark.