“Det at spille foran en masse mennesker fylder mig med motivation”

Danmarks bedste juniorspiller Rebecca Munk Mortensen spiller onsdag 3. runde ved junior Wimbledon. Hun har stået på den store scene flere gange – men husker også sig selv på at nyde oplevelsen hver gang.

Den danske Bille Jean King Cup-spiller og KB’er Rebecca Munk Mortensen leverer det ene imponerende resultat efter det andet. Senest har hun spillet sig i kvartfinalen ved junior Roland Garros, vundet sølv ved DM i Aalborg, og nu er hun altså klar til tredje runde ved juniornes Wimbledon, som spilles onsdag.

Inden kampen, hvor Rebecca står overfor den femteseedede Renata Jamrichova, har vi taget en snak med det 17-årige tennistalent, om hendes forventninger til sig selv og forberedelsen før de store kampe.

Kan du sætte ord på, hvad det betyder at være gået videre til tredje runde?

“Det er fedt! Nu er jeg i gang og så småt begyndt at tilpasse mig græsset, så jeg er megaspændt på de næste kampe.”

Kan du fremhæve et par af de fedeste ting ved at spille junior Wimbledon?

“Atmosfæren er fantastisk, jeg har oplevet rigtig stor opbakning fra danskerne herovre, men bare det at spille foran en masse mennesker fylder mig med motivation. Derudover er alle ens venner fra hele verdenen samlet til de her store turneringer, så jeg har det rigtigt godt.”

Er der så noget, der har overrasket dig ved Wimbledon?

“Underlaget her passer mig rigtigt godt, det er lidt langsommere, end de vi oplevede til opvarmningsturneringen, men stadig tilpas hurtigt til, at jeg kan spille min modstander ud af banen. Derudover så er der rigtig mange overraskende resultater her på græs, så lodtrækningen er helt åben.”

Du har efterhånden stået på den store scene mange gange. Hvordan forbereder du dig mentalt, inden en stor kamp?

“Det eneste, jeg gør anderledes, er bare at tage nogle dybe vejrtrækninger og nyde oplevelsen. Man ved aldrig, om man får muligheden for at stå på så fede anlæg igen, så jeg prøver at undgå at have for høje forventninger til mit spil – det, tror jeg, hjælper mig rigtigt meget.”

Hvad laver du, når du ikke er på banen?

“Jeg er sammen med mine venner, nyder omgivelserne og suger det hele til mig. Det er mit sidste år som Junior, så jeg nyder det bare, så længe jeg kan.”

Sidst men ikke mindst. Hvordan ser du frem mod kampen mod den femteseedede Renata Jamrichova?

“Jeg ser frem til en god kamp, hun vandt opvarmningsturneringen i Roehampton, så græsset passer hende rigtig fint. Hun er venstrehåndet, ligesom hende jeg mødte i forrige kamp – har efterhånden ret godt styr på venstrehåndede, så jeg glæder mig egentlig bare mest af alt.”

Følg med på tv

Kampen mellem Rebecca Munk Mortensen og Renata Jamrichova vises på DR2 kl. 12 onsdag.