Jesper og Christian er unge, frivillige og formænd

Frivillige kræfter er drivkraften i at skabe og udvikle landets tennisklubber. Få tip fra to af landets yngste formænd til at få flere unge til jeres forening.  

Frivillighed har ingen alder.

Jesper Hartvig fra Aars Tennisklub og Christian Shaffer-Lassen fra Bagsværd Tennisklub er begge i 20’erne. Og så er de også formænd i deres klubber. Her kommer de med deres bedste råd til at få flere unge frivillige til landets foreninger – og fortæller hvordan det hele startede for dem selv.

Christian Shaffer-Lassen, formand i Bagsværd Tennisklub

Kan du sætte et par ord på dig selv?

“Jeg er 25 år gammel og blev medlem af Bagsværd Tennisklub i sommeren 2019, og efter blot et par måneder blev jeg aktiv i klubbens spillerudvalg.”

Hvad var din motivation til at blive frivillig? 

“Min motivation for at blive frivillig i Bagsværd Tennisklub opstod naturligt som følge af det stærke og åbne fællesskab, der findes i klubben. Jeg blev tiltrukket af tanken om at give en hånd med og bidrage til klubben, og det førte mig til at blive aktiv i klubbens spillerudvalg, der varetager opgaver omkring holdkampe, klubturneringer og klubbens interne rangliste. Jeg var en del af spillerudvalget, indtil jeg sidste år blev valgt som bestyrelsesformand i klubben.”

Hvad er din bedste oplevelse som frivillig? 

“Min bedste oplevelse som frivillig var fejringen af klubbens 90-års jubilæum, som jeg var med til at planlægge tidligere på året. Det var en fantastisk dag, hvor medlemmerne samledes for at fejre klubben og hinanden. At være en del af planlægningsprocessen og se resultatet af vores arbejde tage form i en vellykket og mindeværdig fest, for store som små, unge som gamle, var virkelig en fantastisk oplevelse.”

Kan du give et tip til at få flere unge frivillige?

“Mit tip, til at få flere unge frivillige, er at give dem plads og mulighed for at afprøve deres egne ideer og derigennem føle et ansvar og en stolthed over det arbejde, de udfører i klubben. Personligt er jeg meget taknemmelig for den tillid, som bestyrelsen og klubbens medlemmer har vist ved at vælge mig til formandsposten. På den front, er Bagsværd Tennisklub ret unik, da der er tradition for at give de yngre kræfter plads til at udvikle klubben.

Derudover tror jeg på, at et stærkt socialt fællesskab er nøglen til at rekruttere og ikke mindst fastholde frivillige kræfter. Derfor mener jeg også, at en af mine fornemmeste opgaver som formand er at være til stede i klubben og have fornemmelse for, hvem der kunne have mod på at bidrage til de mange frivillige opgaver, der er i en aktiv klub som Bagsværd Tennisklub.”

Jesper Hartvig, formand i Aars Tennisklub

 

Kan du fortælle lidt om dig selv og din baggrund?

”Jeg er 28 år og har været formand i Aars Tennisklub siden 2019. Jeg har været med til forskelligt frivilligt arbejde for klubben sådan ”on and off,” siden jeg startede med at spille tennis i, ja nok 2003-2004.”

Hvorfor er du blevet frivillig?

”Grunden til at jeg sidder på formandsposten er, at jeg en dag snakkede med min mor (Bolette Kristensen, red.) som sidder, og har i rigtig mange år siddet på junior-/ungdomsstillingen i klubben. Hun nævnte, at den daværende forkvinde Christina blev nødt til at gå af grundet noget uddannelse. Jeg sagde i en spøg, at det kunne da være sjovt at sidde som formand. Og lige siden gik det stærkt, og jeg blev indsat som formand, imens jeg var udstationeret til Irak.”

Hvad er din bedste oplevelse som frivillig?

”Min bedste oplevelse, var da vi begyndte etableringen af vores nye padelbaner. Jeg har lagt rigtig mange timer heri sammen med nogle af de øvrige bestyrelsesmedlemmer.”

Kan du give et tip til at få flere unge frivillige?

”Jeg gik selv og var lidt ræd for, om det at være frivillig i en klub betød mange, mange, mange timers ekstra arbejde. Men faktum er, at man ved at deltage i nogle få arrangementer, faktisk kan gøre en kæmpe forskel for klubben. Og vil man sidde i en bestyrelse, kræver det faktisk ikke så meget mere end et par timers arbejde om ugen. Mindre kan også gøre det.”