Danske juniorer repræsenterer rødt og hvidt i Europa

I denne og næste uge skal en række danske juniorer i aktion ved europæiske mesterskaber – både individuelt og for hold.

Rebecca Munk Mortensen er seedet 3 ved U18 EM i Klosters. Foto: Lars Møller

***Artiklen er opdateret med resultater fra dag 1 ved U14 EM***

Sommer er lig med stor tennisaktivitet over hele Europa. Det gælder ved de traditionsrige individuelle europamesterskaber i Schweiz og Tjekkiet. Det gælder ved de lærerige Summer Cups, der er EM for hold. Og så gælder det ved det europæiske ungdoms-OL.

Fælles for det hele er, at der er danske juniorer i aktion. Vi tager en rundtur for at se, hvem der er hvor.

Tre danskere i Klosters

I schweiziske Klosters spilles der denne uge U18-EM. Den turnering vandt Clara Tauson tilbage i 2018. Ved denne udgave er der også en dansker, som ud fra seedningen kan gøre sig forhåbning at gøre sig gældende ved slutkampene.

Rebecca Munk Mortensen (KB) kommer mere eller mindre direkte fra 3. runde af Wimbledon. Hun er seedet 3 i Klosters. Munk Mortensens første udfordring kom i form af Alexandra Zimmer fra Østrig, som blev slået med 6-4, 6-4.

Det blev til en mindre god start på turneringen for Cornelius Shalmi (KB). Danmarks højest rangerede junior på drengesiden tabte i tredje sæts tiebreak til Marko Maksimovic fra Bosnien-Hercegovina.

Men den allerværste oplevelse tilfaldt Laura Brunkel, som blev skadet, allerede inden turneringen kom i gang. Heldigvis har Lyngby-spilleren endnu et år som junior, så hun kan tage revanche næste år.

Oke Staats er med som coach til U18-EM.

Læs mere om individuelt EM

Fire spillere i Tjekkiet

Længere mod øst i Most i Tjekkiet har juniorlandstræner, Kim Hansen, fire spillere i ilden ved U14-EM. Ella Møller Wilstrup (Holte) havde ingen problemer i sin første kamp, der blev vundet med to gange 6-0 over en spiller fra Andorra.

Anna Brandt Schultz (Hareskov-Værløse) måtte nøjes med en enkelt kamp i hovedturneringen. Hun tabte i to sæt til slovakiske Kali Supova.

Se lodtrækning til pigernes U14-EM

Det samme gælder Mingus Zack Hansen (Birkerød), der i første kamp mødte Irlands af Charlie Riley.

Den nykronede danske ungdomsmester i U14, Andreas Cort Maleeva Hansen (HIK), fik også kun en enkelt singlekamp i hovedturneringen i Most. I en meget tæt kamp måtte han se sig slået med 3-6, 6-1, 7-6 af Lourenço Silva e Costa fra Portugal

Se lodtrækning til drengenes U14-EM

Summer Cups

Emilia Thygesen, der vandt UM i U12 i Lyngby, skal med landsholdet til Tjekkiet.

Juniorlandstræner, Kim Hansen, får også fornøjelsen af Tjekkiet i næste uge. Her er han med U12-pigerne til Summer Cup. Danmark er sammen med hjemmeholdet, Belgien, Kroatien, Estland, Tyskland, Israel, Cypern og Litauen.

Holdet består af Emilia Henningsen (Hareskov-Værløse), Filippa Foxby Munch (KB) og Emilia Thygesen (KB).

Se mere om pigernes Summer Cup

U12-drengene skal til Dijon i Frankrig med Thomas Skouboe, som holdkaptajn. Spillerne er Philip Dianati (Birkerød), Laurits Østergaard (HRT) og Philip Tiedemann (B.93).

I U12 Summer Cups deles holdene ind i to puljer, hvor man spiller alle mod alle. Men nogle steder er der ekstra mange hold til stede, så man er mere end otte. Det er tilfældet i Dijon.

Derfor skal Danmark enten Belgien, Georgien eller Luxembourg i en knald eller fald kamp. Vinderen går videre til den egentlige Summer Cup, hvor lande som Frankrig, Kroatien og Schweiz venter. Taberen må tage hjem.

Se mere om drengenes Summer Cup 

Ungdoms-OL i Slovenien

Sophia Ragus kommer i rødt og hvidt, når hun skal til ungdoms-OL i Slovenien.

Sidste punkt på landsholdssommeren er EYOF i slovenske Maribor. EYOF er en forkortelse for den europæiske olympiske ungdomsfestival, eller blot det europæiske ungdoms-OL.

Holdkaptajn Philip Ørnø har en fuld besætning af danske spillere – to af hvert køn – med side om side med andre danskere i sportsgrene som håndbold, judo og cykling.

Hos drengene udgøres holdet til turneringen, som er U15, af Mads Bruhn Aaby (Holte) og Christoffer Topp-Parving (Gentofte). Pigerne er Augusta Grau Kristensen (Gentofte) og Sophia Ragus (Fruens Bøge).

Sidstnævnte fik tanket op på selvtillid i den forgangne uge. Her vandt hun en ITF-juniorturnering i Hillerød.

Læs mere om EYOF i Maribor