Det danske U13-hold på plads ved NM i Lund

De næste tre dage står på nordisk dyst, når det danske U13-hold skal spille nordiske mesterskaber i Sverige. Juniorlandstræneren ser frem til spilledage med fokus på holdånd og udvikling.

Ti danske U13-spillere er taget til Lund for at spille nordiske mesterskaber. Danmark har en stærk trænertrio bestående af juniorlandstræner Kim Hansen, sportschefen i Holte, Lucas Hjorth, samt talenttræner i KB Christian Camrandt med.

Ti danske U13-spillere er draget til Lund i Sverige for at spille med ved nordiske mesterskaber. Corona var sidste år skyld i en udsættelse af NM, og derfor var et dansk U14-hold også afsted dette forår, hvor Oslo stod for NM-værtskabet. Her blev det til en dansk andenplads.

Men normalt er NM en sommerforestilling, og derfor er et hold af unge danske U13-spillere nu klar til at prøve sig af mod vores nordiske naboer.

Ved NM skal de bedste U13-spillere fra Sverige, Finland, Norge og Danmark dyste mod hinanden.

Alle fire lande mødes indbyrdes. En landskamp består af fire singler af hvert køn samt to pigedoubler og to drengedoubler. Der kåres én samlet vinder.

Tirsdag møder det danske U13-hold Norge, onsdag står på finske modstandere og torsdag slutter af med kampe mod Sverige.

Holdånd i højsædet

Det danske hold skal de næste tre dage dyste mod de bedste U13-spillere fra Norge, Finland og Sverige.

Resultaterne ved NM kommer ikke i første række for juniorlandstræner Kim Hansen. Derimod er spillernes udvikling og indstilling vigtigere. Fokus vil være på spillernes forberedelse til kampene, hvordan de tackler modgang undervejs og i det hele taget, hvordan de agerer i forbindelse med turneringer. Og så er holdånd en stor faktor ved holdturneringen.

”Holdturneringen har stor betydning for udviklingen af spillerne. Størstedelen af alle spillere, der er endt med at spille Davis Cup eller Billie Jean King Cup, har været gennem de nordiske mesterskaber. Formålet er først og fremmest at uddanne de unge spillere og dernæst kommer resultaterne,” siger Kim Hansen.

Danmark stiller med en stærk trænertrio, der foruden juniorlandstræneren består af Lucas Hjorth, der er sportschef i Holte, samt talenttræner i KB Christian Camradt.

DET DANSKE HOLD TIL NM

Piger

  • Karina Maria Macarie, KB
  • Josefine Malling, Gentofte
  • Anna Brandt Schultz, Hareskov/Værløse
  • Caroline Hermanns, Farum
  • Sofie Carolina Fraes Espersen, HIK

Drenge

  • Sebastian Kvist, KB
  • Andreas Philip Cort Maleeva Hansen, Aarup
  • Carl Filip Bak Weller, KB
  • Magnus Østergaard, HRT
  • Mingus Zack Hansen, Birkerød