Dobbelt guld til dansk juniortennis

Lørdag vandt Clara Tauson guld ved det europæiske ungdoms-OL. Ved legene i ungarske Györ, fejede hun al modstand væk og afgav ikke et eneste sæt i hele turneringen. I finalen besejrede hun russiske Avelina Sayfetdinova 6-1, 6-3. Der deltog 59 spillere fra hele Europa i turneringen.

“Det er mega fedt, og det var en fed finale at spille. Jeg er så glad lige nu. Avelina er en god veninde, og jeg kender hende rigtig godt, men det tænkte jeg ikke på ude på banen. Der ville jeg bare vinde,” siger en storsmilende Clara Tauson

Også søndag fik dansk juniortennis en fornem sejr. Holger Vitus Nødskov Rune vandt EM for U14 i Tjekkiet. I finalen besejrede han serbiske Hamad Medjodovic så overbevisende som 6-2, 6-1. Heller ikke Holger tabte sæt i hele turneringen. Sidste og indtil i går eneste gang Danmark vandt guld til EM, var tilbage i 1998, hvor Eva Dyrberg vandt U18. Sammen med Elmer Møller vandt Holger også bronze i doublen. Elmer tabte i 1/8-finalen til netop Medjodovic.

Sejrene er en stor succes for dansk tennis og ikke mindst for begge spilleres hjemmeklub, HIK, der gør et kæmpe arbejde for deres juniorer.

Yderligere kan nævnes at vores U12-piger til hold EM vandt deres pulje og mødte Rusland om en finaleplads, men det blev desværre til et nederlag. Holdet bestod af Zoe Jensen, Emilie Just-Bomholt og Felicia Nielsen samt træner Steen Højlo.