DTF-formand: Vi tripper for at komme i gang

Af Henrik Thorsøe Pedersen, formand i Dansk Tennis Forbund

Siden starten af december har indendørs tennis og padel været lukket ned. Det var en nødvendig nedlukning, hvis corona-smitten i landet ikke skulle løbe løbsk. Dansk Tennis Forbund bakkede derfor også op om nedlukningen, selvom det naturligvis er et hårdt indgreb for sporten.

I den mellemliggende tid har det været skønt at konstatere, hvordan tennisfolket over hele landet har taget udfordringerne i stiv arm og ladet kærligheden til spillet komme til udtryk gennem snerydning og spil i bidende kulde.

Mange klubber har rykket den fysiske træning og fællesskabet online. Det kan ikke erstatte det fysiske fællesskab og legen med bolden. Men det er et værdifuldt afbræk i hverdagen i en tid, hvor dagene ellers kan smelte sammen.

Jeg vil gerne anerkende klubberne, trænerne og de mange frivillige for deres indsats. Vi så det samme sidste forår. Alle tog restriktionerne seriøst og knoklede for at skabe gode og sikre løsninger i klubberne. Flere steder blev den ihærdighed belønnet med en stor tilstrømning af medlemmer.

Det er mit og resten af bestyrelsen i DTF’s håb, at vi alle er klar til at give den endnu en skalle, når der igen for alvor bliver mulighed for at tilbyde tennis og padel til alle. Spillet med den lille gule skal have et comeback, der får folk hjemme i stuerne op af sofaen.

Derfor kan det være en stor fordel, hvis klubberne planlægger en tidlig klargøring af udendørsbanerne. Det ved vi heldigvis, at rigtig mange allerede er i gang med.

Samtidig håber jeg også, at rigtig mange klubber vil tilslutte sig Tennissportens Dag den 8. maj. Selvom det kan være forbundet med vanskelige forhold for planlægning, tror vi på, at det igen i år kan blive en stor succes efter sidste års ærgerlige aflysning.

Åbn op for idrætten

Men inden vi når så langt, har vi brug for, at der bliver åbnet mere op for idrætten i Danmark. Det synes vi, at tiden er inde til nu. Vi arbejder for, at tennis og padel får de bedst mulige vilkår for at komme i sving igen.

I weekenden så vi, at et forsøg i en 8. klasse viste, at eleverne i gennemsnit havde taget 7,6 kilo på – hvoraf 3,3 kilo er rent fedt – siden den første nedlukning for et år siden. Vi har brug for, at det igen bliver muligt at få sved på panden og et smil på læben på tennis- og padelbanerne.

Dansk Tennis Forbund mener, at der er brug for, at foreningsidrætten genåbnes både indendørs og udendørs. Det vil gavne folkesundheden og den mentale trivsel. Samtidig vil der være behov for en undtagelse fra forsamlingsforbuddet – i hvert fald for børn og unge.

Det nuværende forsamlingsforbud lukker i praksis ned for udøvelsen af de fleste sportsgrene. Men også i tennis og padel, der i traditionel forstand kan spilles med et forsamlingsforbud på fem personer, vil en undtagelse fra forsamlingsforbuddet være særdeles kærkommen. Det gælder ikke mindst i forhold til aktiviteter for de yngste spillere, hvor en træner skal styre slagets gang.

Dansk Tennis Forbund er overbevist om, at klubberne vil være i stand til at stable trygge og organiserede forhold på benene, hvis der bliver åbnet op indendørs. Der er desværre ikke noget, som tyder på, at det står lige for døren, når regeringen i denne uge løfter sløret for, hvad der skal ske med corona-restriktionerne efter 1. marts. Vi håber til det sidste, at indendørs sport kan tilgodeses.

Vi tripper for at komme i gang. Og når vi får lov, vil tennis- og padelsporten buldre derudaf.