Stærkt Tauson-comeback i tysk finale

Clara Tauson går hele vejen ved en tysk $25.000-turnering. Det var karrierens niende titel for det 18-årige supertalent.

Clara Tauson med årets andet trofæ. Foto: Privat.

Med et fornemt comeback i finalen i tyske Altenkirchen vandt Clara Tauson søndag sin niende titel som professionel. Den 18-årige dansker fik ellers en skidt start på den afgørende kamp i $25.000-turneringen.

Modstanderen, Simona Waltert (WTA: 301), havde ikke tabt et sæt på vej til finalen. Og den 20 årige schweizer var også i føresædet i første sæt, hvor hun brød Clara Tauson hele tre gange. Da Tauson kun fik et enkelt break den anden vej, gik sættet til Waltert med 6-3.

I andet sæt var styrkeforholdet fuldstændig ændret. Clara Tauson bragte sig lynhurtigt på 5-0. Selvom Simona Waltert fik afværget det truende ‘æg’ ved at bryde Claras serv, holdt KB-spilleren fast. Sætbolden blev vundet efter en stopbold efterfulgt af et passérslag longline med baghånden.

Anden titel i år

I afgørende sæt brød Clara Tauson schweizerens serv ved stillingen 3-2. I det efterfølgende serveparti reddede Clara Tauson sig ud af to breakbolde til modstanderen og bragte sig på 5-2 efter en uprovokeret fejl fra Waltert.

Ved 5-3 kunne Clara Tauson serve kampen hjem. Waltert kom på 0-15, men et es og to servevinder gav to matchbolde. Clara Tauson fik kun brug for den ene. Karrierens niende titel var en realitet.

Med sejren i Altenkirchen følger 50 point til verdensranglisten. Clara Tauson ligger denne uge som nummer 144 på WTA-listen med 524 point.

I januar tog Clara Tauson sæsonens første titel, da hun gik hele vejen ved en $25.000-turnering i De Forenede Arabiske Emirater.

Clara Tausons vej til finalen

  • Semifinale: Susan Bandecchi, SUI (WTA: 287) 7-6(3), 6-4
  • Kvartfinale: Julie Niemeier, GER (WTA: 271) 6-4, 6-4
  • 2. runde: Maja Chwalinska, POL (WTA: 220) Walkover
  • 1. runde: Natasja Mariana Schunk, GER (WTA: 950) 6-3, 6-7(6), 6-1