DTF kæmper videre for indendørs

I Dansk Tennis Forbund er der glæde over, at mulighederne udendørs er blevet forbedret betydeligt. Samtidig vil kampen for at få åbnet indendørs fortsætte.

DTF kæmpere videre for, at bolden ikke længere skal ligge stille indendørs.

Onsdagens nyheder om, at der lempes på det udendørs forsamlingsforbud i idrætten, mens den indendørs idræt fortsat er lukket ned, vækker både glæde og ærgrelse hos Dansk Tennis Forbund.

Det er rigtig positivt, at det nu kun er vejret og banernes beskaffenhed, der sætter en reel begrænsning for de udendørs udfoldelser. Samtidig skal der ikke være tvivl om, at DTF ønsker indendørs tennis og padel åbnet op nu, og mener det burde have været med ved denne genåbning.

”Alt tyder nu på, at vi som minimum kan få en udendørs sæson med fornuftige vilkår for tennis og padel. Det giver en vis ro i maven. Rigtig mange klubber er allerede i gang med at se på, om de kan få banerne klargjort ekstra tidligt i år. Det er den helt rette indstilling,” siger formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen.

Formanden vil også gerne opfordrer klubberne til i muligt omfang at igangsætte udendørs aktiviteter – ikke mindst for ungdommen. Et nyt studie fra Syddansk Universitet viser et stort fald i fysisk aktivitet og foreningstilknytning blandt børn og unge under corona-nedlukningen. Den udvikling kan vi være med til at vende.

Dansk Tennis Forbund er klar med konkret inspiration til den gode træning udendørs.

Kæmper for indendørs

I regeringens ekspertoplæg til denne runde af corona-udmeldinger blev der ikke regnet på indendørs idræt. Det er siden blevet fastlagt, at der nu skal regnes på indendørs idræt, og Danmarks Idrætsforbund er allerede i gang med at levere tal til de relevante ministerier.

”Vi synes, at det er en klar fejl, at der ikke blev kigget på mulighederne for at åbne for indendørs idræt i denne omgang. Men det er godt, at der bliver taget hånd om det nu, og vi vil kæmpe videre for en åbning af indendørs tennis og padel hurtigst muligt,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

”I samme ombæring mener vi, at det er på tide med et differentieret syn på idrætsgrenene, som man også så i foråret, hvor sportsgrene uden kropskontakt kom i gang tidligere end dem med kropskontakt,” tilføjer han.