DTF nomineret til Årets Specialforbund – ishockey vinder

Efter en afstemning ved DIF’s årsmøde blev Danmarks Ischokey Union valgt til Årets Specialforbund for næsen af Dansk Tennis Forbund.

Dansk Tennis Forbund var blandt de tre nominerede til Årets Specialforbund 2021. Foto: Morten Olsen.

Til DIF’s årsmøde lørdag den 19. juni 2021 skulle prisen Årets Specialforbund uddeles. Dansk Tennis Forbund var blandt de tre nominerede.

Tennisforbundet var nomineret for sine stærke og fleksible tilbud som Voksenintro og Familietennis. Samtidig har det banebrydende samarbejde med DGI, som trådte i kraft i 2020 vægtet positivt på vægtskålen, ligesom de flotte medlemstal – ikke mindst coronasituationen taget i betragtning – med medlemsvækst fire år i træk.

Desuden anerkendes DTF’s målrettede indsats for padelsportens udbredelse i foreningsregi, hvor der i 2020 blev introduceret en træneruddannelse sideløbende med en klubudviklingsindsats, turneringstilbud og hjælp til etablering af baner rundt om i landet.

Prisen som Årets Specialforbund blev afgjort ved en afstemning ved DIF’s årsmøde. Det var repræsentantskabet, som efter en præsentation afgav deres stemme og afgjorde, hvem der skulle have prisen.

Repræsentantskabet valgte Danmarks Ishockey Union. Ishockeyunionen belønnes for at have gjort det ekstraordinært godt i en coronatid, som især har været svær for indendørs idrætter. Med prisen, der blev overrakt af DIF’s formand Niels Nygaard, følger 100.000 kroner.

Den sidste nominerede til prisen var Dansk Forening for Rosport, der i 2020 blandt andet har introduceret eRoning, som giver mulighed for digitale træningsfællesskaber.

Ny formand for DIF

På DIF’s årsmøde var det også et farvel til Niels Nygaard, der de seneste 14 år har været formand for Danmarks Idrætsforbund. Blandt sine mange kasketter var Niels Nygaard blandt andet kontaktperson i DIF’s bestyrelse for Dansk Tennis Forbund.

Ny formand i DIF blev Hans Natorp. Med afstemningsresultat 76-71 i Hans Natorps favør vandt han valget over den anden kandidat Thomas Bach. Begge har hidtil været næstformænd i DIF.

Thomas Bach fortsætter som den ene af de to næstformænd i DIF sammen med Frans Hammer, som blev valgt til ny næstformand.

Dansk Tennis Forbund ønsker Hans Natorp tillykke med valget og ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med DIF under hans ledelse.

Hans Natorp var glad, da han blev valgt til ny formand for Danmarks Idrætsforbund. Foto: Lars Møller/DIF