Elitedivisionen: KB’s damer godt fra start

Elitedivisionen, som blev skudt i gang lørdag, tegner endnu en gang til at blive spændende. KB’s damer tog en vigtig sejr over HRT, mens Gentoftes herrer slog rivalerne fra Lyngby.

Rebecca Munk Mortensen fik en flot start som 1. single for KB.

Som nævnt i optakten til 1. runde af Elitedivisionen måtte opgøret mellem herrerne fra HIK og Århus 1900 udsættes, da spillerne fra Århus 1900 havde været i nærkontakt med en corona-smittet. Men resten af landets bedste tennishold var i aktion lørdag.

Klik på de enkelte kampe for at se kampresultater.

Elitedivisionen Damer Runde 1

HRT – KB 2-4

Rebecca Munk Mortensen fik en forrygende debut som førstesingle hos KB, da hun slog Julita Saner. Johanne Svendsen og den nye tysker Philippa Preugschat hev de to næste singler i land for HRT, mens Vilma Krebs Hyllested sørgede for, at stllingen var 2-2 efter singlerne.

KB var stærkest i double, hvor de vandt begge kampe. Rutinerede Julie Noe og Mai Grage vandt andendoublen med 10-4 i matchtiebreak over Svendsen og Preugschat.

Birkerød – HIK 2-4

På grund af rejserestriktioner måtte HIK spille uden Maja Radenkovic fra Sverige, der ellers var annonceret forud for opgøret. Men Hellerup-holdet kunne klare ærterne uden.

Godt nok tog de forsvarende danmarksmestre fra Birkerød sig af både førstesinglen og førstedoublen med Karen Barritza som den gennemgående figur. Men Berta Passola, Emilie Just-Bomholt og Martha-Elisa Stemann tog sig af resten af kampene.

Lyngby – Virum-Sorgenfri 5-1

Lokalopgøret i det grønne område blev mest fornøjeligt for Lyngby. Bronzevinderne fra udendørs gjorde rent bord i singlerne, selvom både Elena Jamshidi og Charlotte Ellegaard var i matchtiebreak. Doublerne blev delt mellem de to hold.

Gentofte – Århus 1900 6-0

På grund af sygdom måtte Århus 1900 ændrer på en enkelt single i forhold til det annoncerede i optakten. Men det var nok ikke det, der gjorde udslaget i kampen mod de udendørs mestre fra Gentofte. De stillede op med mesterskabsholdet med Francati, Jespersen, Francati og Malm. Og den opskrift var effektiv i at hente maksimum point.

Elitedivisionen Herrer Runde 1

KB – Birkerød 6-0

Birkerøds herrer er oprykkere i Elitedivisionen. Men det gjorde ikke KB mere gæstfrie en højest nødvendig. På suveræn vis nuppede Frederiksberg-holdet seks point til kontoen.

HRT – Skovbakken 4-2

Langt mere spænding var der i opgøret mellem HRT og Skovbakken. Århus-holdet har indendørs glæde af Anders Grinderslev, som vandt førstesinglen over Maxim Landa. Til gengæld uddelte Filip Prpic briller til Alexander Sunke på andensingle.

De to sidste singler blev også delt med en til hver, så holdene var helt lige inden doublerne. HRT var stærkest i andendouble, som blev vundet sikkert. Skovbakken kunne dog tvinge kampen ud i en golden matchtiebreak, hvis de vandt førstedoublen. Den skulle afgøres i matchtiebreak i tredje, og her trak Maxim Landa og Filip Prpic sig sejrrigt ud med 10-7.

Lyngby – Gentofte 2-4

På forhånd lignede det et tæt opgør mellem de to traditionsklubber, og det kom til at holde stik. Fire af kampene måtte afgøres i matchtiebreak. Det var holdene øjensynligt lige gode til. Men Gentofte fik til gengæld to sejre uden afgivelse af sæt, da Christian Sigsgaard og Philip Ørnø vandt henholdsvis første- og fjerdesingle.

HIK – Århus 1900 UDSAT