Corona-update: Sådan bliver det fra mandag

Mandag sænkes forsamlingsforbuddet til 10 personer. Undtaget er dog børn og unge under 21 år i idrætssammenhæng. Bliv klædt på til at holde flest muligt af klubbens aktiviteter i gang.

Mens weekendens tennis- og padelaktiviteter er blevet afholdt som planglagt, melder der sig mandag en ny virkelighed sig i landets klubber. Som de foregående gange, hvor der er meldt nye retningslinjer ud i forbindelse med corona, er vi nødt til at afvente de sektorspecifikke retningslinjer fra Kulturministeriet.

Når de foreligger, justerer Danmarks Idrætsforbund og DGI deres fælles retningslinjer for idrætsaktiviteter. Hurtigst muligt herefter vil Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis opdaterer sine anbefalinger på tennis.dk/corona.

Desværre ser det ud til, at det tidligst bliver i løbet af mandag, hvor reglerne også træder i kraft. Derfor forsøger vi her at give et overblik over, hvad vi ved lige nu, så klubberne kan fortsætte sine aktiviteter på bedst mulig vis.

Der vil stadig være gråzoner, som der først kan gives svar på, når de mere specifikke retningslinjer for idræt foreligger. Det kan være spørgsmål som ”gælder forsamlingsforbuddet på 10 eller 50 til familietennis”.

Kort om retningslinjerne for idræt

En række af de gældende retningslinjer fortsætter nu frem til den 2. januar, mens der fra mandag den 26. oktober indføres nye regler. Kort fortalt er nogle af de væsentligste ting:

  • Forsamlingsforbuddet sænkes til 10 personer. Det vil sige, at en træningsgruppe med voksne deltagere maks. må indeholde 10 personer. Men der må gerne spilles eksempelvis adskilte doubler på tre forskellige baner på samme tid. Der kan godt være flere adskilte træningsgrupper i samme hal. Der skal være mindst én ansvarlig pr. træningsgruppe
  • Der gælder fortsat en grænse på maks. 50 personer for børn og unge op til 21 år for idrætsaktiviteter uden overnatning. Så almindelig juniortræning kan fortsætte på samme vis som hidtil
  • Der er fortsat mulighed for 500 siddende tilskuere både indendørs og udendørs – hvis betingelserne for det er opfyldt.
  • Fra på torsdag skal man bære mundbind eller visir på alle indendørs steder med adgang for offentligheden – herunder idrætsfaciliteter. Det gælder ikke, når man udøver idræt. I udgangspunktet er børn under 12 år undtaget fra kravet om at bære mundbind.

De nye stramme regler gælder fra på mandag og foreløbig i fire uger – de nye krav om mundbind dog først fra på torsdag.

Du finder en samlet oversigt over de gældende og nye COVID19-tiltag her.

Derudover kan I finde information på coronasmitte.dk lige her.

Har I spørgsmål, er I velkommen til at kontakte os.