Nye corona-restriktioner fra på mandag

Statsminister Mette Frederiksen præsenterede fredag aften nye corona-restriktioner, der træder i kraft på mandag. Weekendens tennis- og padelaktiviteter gennemføres som hidtil planlagt.

Der bliver længere mellem spillerne i den kommende tid, når forsamlingsforbuddet sænkes.

På et pressemøde fredag annoncerede statsminister Mette Frederiksen, at forsamlingsforbuddet sænkes til 10. Det nye forsamlingsforbud træder i kraft fra mandag den 26. oktober.

Der er dog den særregel i forsamlingsforbuddet, at det ligger på 50 personer for idrætsaktiviteter for børn og unge under 21 år inklusiv eventuelle ansvarlige personer, som er over 21 år. Hvordan den undtagelse konkret skal forstås, er i skrivende stund endnu ikke afklaret. Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis melder nærmere ud, når det er muligt.

Til samme pressemøde fortalte statsministeren, at der indføres et krav om mundbind indendørs på steder, hvor offentligheden har adgang. Kravet om mundbind træder i kraft 29. oktober. Kravet om mundbind eller visir gælder ikke for deltagere under spil, eller hvis man sidder ned. I skrivende stund vides det ikke nøjagtigt, hvordan det krav skal implementeres i sportsklubber. Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis melder ud om dette, når det er muligt.

Udover ændringen af forsamlingsforbuddet og kravet om mundbind indendørs er de generelle retningslinjer for idrætsaktiviteter tilsyneladende uændrede. Dette kan dog først endelig bekræftes, når DIF og DGI opdaterer de generelle retningslinjer for idrætsaktiviteter. Efterfølgende vil DTF og DGI Tennis naturligvis hurtigst muligt opdaterer anbefalingerne for tennis og padel.

Klubberne bør allerede nu overveje, hvilke tiltag der er nødvendige for at kunne fortsætte klubbens aktiviteter fra på mandag. Alternativt må eksempelvis træning aflyses, indtil der kan indføres tiltag, som gør, at man lever op til forsamlingsforbuddet.

DTF og DGI Tennis vil udarbejde konkrete råd, som klubberne kan bruge i organiseringen af hverdagen i den kommende tid.

Aktiviteter gennemføres

Da de nye restriktioner først træder i kraft på mandag, gennemføres weekendens tennis- og padelaktiviteter som hidtil planlagt. Men i lyset af den tiltagende smitte i Danmark opfordrer Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis til, at man er ekstra påpasselig, og at man eksempelvis ikke møder flere op end højst nødvendigt til turneringer og holdkampe.

Desuden bør alle turneringsaktive orienterer sig i retningslinjerne for turneringsaktiviteter.

DTF og DGI Tennis vil snarest muligt melde ud, hvad de nye restriktioner får af implikationer på kurser, turneringstennis og dagligdagen i landets klubber. Herunder hvad implikationerne bliver for aktiviteter i weekenden 31. oktober – 1. november.

For weekenden den 24.-25. oktober gælder det, at

  • 1. runde af DTF Holdturneringen inde 2020-2021 afvikles som hidtil planlagt. Dog opfordres der til, at man ikke har tilskuere til kampene og reducerer antallet af deltagere mest muligt
  • weekendens individuelle turneringer gennemføres. Hver spiller bør maksimalt have én ledsager (forældre, træner etc.) med
  • weekendens padeltrænerkurser i Aarhus gennemføres som planlagt.

Du kan altid finde de gældende corona-retningslinjer for tennis og padel i Danmark på tennis.dk/corona