Nye retningslinjer kommer sidst på ugen

Landets tennis- og padelklubber må desværre væbne sig med tålmodighed. De opdaterede corona-retningslinjer fra Kulturministeriet og dermed idrætten forventes først klar i slutningen af ugen.

Mandag trådte de nye corona-restriktioner med blandt andet et sænket forsamlingforbud i kraft. Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis havde håbet på at kunne melde ud om de opdaterede retningslinjer for tennis og padel mandag eller tirsdag.

Desværre tager processen i Kulturministeriet med at udfærdige retningslinjer længere tid end forventet.

DIF og DGI, der repræsenterer idrætten i dialogen med Kulturministeriet, tør for nuværende ikke love, hvornår retningslinjerne kommer, men det bliver sandsynligvis sidst på ugen.

Det er en dybt frustrerende og utilfredsstillende situation for jer i klubberne, som forståeligt kan skabe usikkerhed. Derfor vil vi her forsøge at ridse op, hvad vi ved lige nu, så jeres hverdag kan fortsætte på bedst mulig vis.

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis har udgivet en artikel om, hvordan vi forventer at skride fremad med turneringer, holdkampe, padel tour og kurser. Du finder artiklen her.

DET VED VI:

I forhold til de overordnede retningslinjer så står det klart, at følgende nye restriktioner er gældende for idrætten:

Forsamlingsforbud for voksne

Forsamlingsforbud for alle voksne på maks. 10 personer. Det er stadig tilladt med eksempelvis adskilte doubler på tre forskellige baner på samme tid.

Der må også gerne være flere træningsgrupper på maks. 10 personer inklusiv træner i samme hal, hvis der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne. En træner på ikke træne flere grupper samtidig, men må gerne træne en ny gruppe, når den første har forladt stedet.

Er der tale om eksempelvis en individuel turnering eller en holdkamp må antallet af deltagere på samme tid i hallen ikke overskride 10 personer. Også selv om spillerne er spredt ud over flere baner. En turnering med 16 deltagere kan stadig gennemføres, hvis der ikke er mere end 10 personer inklusiv turneringsledelse til stede på samme tid.

Forsamlingsforbud for børn og unge

Børn og unge op til og med 21 år er undtaget forsamlingsforbuddet og må være samlet op til 50 personer til idrætsaktiviteter uden overnatning. Så almindelig juniortræning kan fortsætte på samme vis som hidtil.

Det samme kan familietennis, hvor de forældre, der er nødvendige for gennemførelse af træningen, stadig må deltage.

Er der blot en enkelt deltager (ikke træner) over 21 år, gælder forsamlingsforbuddet på 10 personer for hele gruppen.

Mundbind

Fra torsdag skal alle personer over 12 år bære mundbind eller visir på indendørs idrætsfaciliteter med offentlig adgang.  Kravet om mundbind gælder ikke deltagere under selve idrætsaktiviteten. Det vil sige, at spillere, trænere, officials, dommere mv. fritages under aktiviteten.

Der skal bæres mundbind ved ankomst og afgang til omklædningsrum eller bane, hvis man møder omklædt.

Ingen dispensation til camps

Der er ikke længere dispensation til lejre, camps med videre. Tidligere kunne man få lov at gå over forsamlingsforbuddet ved afholdelse af lejre og camps, hvis man overholdt en række regler. Den dispensation gælder ikke længere.

Ingen sociale arrangementer

Klubberne opfordres til at aflyse alle sociale arrangementer. Her tænkes på fælles aktiviteter, der rækker ud over den normale træning og spil.

Professionel tennis

Forsamlingsforbuddet gælder ikke professionelle idrætsudøvere. Definitionen på en professionel udøver i tennis er spillere til Elitedivisionskampe i holdturneringen.

Vi afventer afklaring af, hvilke kategorier af individuelle seniorturneringer, der er omfattet af den udvidede regel for professionel idræt.

Definitionen på en professionel udøver i padel er spillere i Elitedivisionskampe i DGI/DTF holdturneringen.

Vi afventer afklaring af, hvilke kategorier af individuelle seniorturneringer, der er omfattet af den udvidede regel for professionel idræt.

Tilskuere

Der er fortsat mulighed for 500 siddende tilskuere både indendørs og udendørs – hvis betingelserne for det er opfyldt. Se mere under særlige retningslinjer for publikum.