Oversigt: Turneringer, holdkampe, padel og kurser

Orientering til klubber og spillere om Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis’s planer for turneringer, holdkampe, padel og kurser, mens vi afventer de opdaterede retningslinjer for idræt efter de seneste corona-stramninger.

De nye corona-restriktioner kommer ikke til at stoppe turneringerne på DTF Vinter Tour.

*Opdateret torsdag den 29. oktober 2020 med afsnit om regionale holdturneringer.

Kulturministeriet, der udstikker de regler, som ligger til grund for DIF og DGI’s coronaretningslinjer, lader vente på sig. Derfor vil de endelige retningslinjer for tennis og padel formentlig først komme i slutningen af denne uge.

I Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis vil vi gerne give klubberne en ide om, hvad der kommer til at ske i den kommende tid med de aktiviteter, som vi udbyder.

NB! Denne artikel skal læses med forbehold for, at vi endnu ikke kender de endelige opdaterede retningslinjer for idrætsaktiviteter. Der kan altså ske ændringer i forhold til nedenstående, hvis retningslinjerne kræver det.

Individuelle turneringer

DTF Vinter Tour – juniorrækker

Juniorturneringer på DTF Vinter Touren inklusiv turneringerne i den kommende weekend vil blive afholdt. Forsamlingsforbuddet i idræt for personer op til og med 21 år er 50 personer inklusiv nødvendige voksne – det vil sige turneringsledelse.

Vi opfordrer til, at forældre i videst muligt udstrækning afleverer deres børn til turneringerne og først kommer tilbage, når spilleren er færdig med at spille.

Forældre til spillere kan være til stede, hvis de er publikum. Som publikum skal man sidde ned på den samme plads, så længe man er til stede. Man må ikke bytte plads undervejs for eksempelvis at tale med nogle andre.

Eneste undtagelse er, hvis man skal på toilettet eller købe mad og drikke. Køber man mad og drikke, skal det enten indtages i caféen/restauranten, hvis der er en sådan, eller også skal man vende direkte tilbage til sin plads og indtage mad og drikke der.

Man må ikke bære sit barns taske eller fylde vanddunken med mere, for så regnes man som deltager i begivenheden. I så fald gælder det lille forsamlingsforbud på 10 personer, og turneringsafholdelsen vil forbryde sig mod forsamlingsforbuddet.

DTF Vinter Tour – seniorrækker

Afviklingen af seniorrækker på DTF Vinter Touren er mulig, og Dansk Tennis Forbund vil opfordre til, at turneringerne bliver spillet. Forsamlingsforbuddet på ti personer gør, at det kræver noget ekstra for afviklingen af rækkerne.

Derfor kan der komme tilpasninger til turneringer med mere end 8 deltagere. Har man publikum med, skal de overholde reglerne for publikum. Se ovenstående afsnit om juniorrækker.

Professionel idræt – forstået som turneringer på højeste nationale niveau – er undtaget for forsamlingsforbuddet. Vi afventer afklaring af, hvilke kategorier af individuelle seniorturneringer, der er omfattet af den udvidede regel for professionel idræt.

HEAD DTF Holdturneringen inde

Alle rækker pånær Elitedivisionen

Vi forventer at spille kampene i HEAD DTF Holdturneringen inde. Vi afventer de endelige retningslinjer, før vi kan melde ud, om der kommer eventuelle tilpasninger til reglementet.

Klubbernes holdturneringsansvarlige og holdkaptajner vil få direkte besked.

Elitedivisionen

Professionel idræt er undtaget for forsamlingsforbuddet. Elitedivisionen er omfattet af den nye definition af professionel idræt. Kampene i Elitedivisionen gennemføres derfor som normalt.

Forsamlingsforbuddet gælder stadig under Elitedivisionskampe for folk, der ikke er direkte involveret i holdkampen som spillere, holdkaptajner og referees med flere. Man kan have publikum til Elitedivisionskampe. Men kun, hvis klubben kan leve op til de særlige retningslinjer for publikum.

Regionale holdturneringer

Regionale holdturneringer kan afvikles, hvis reglementerne tilpasses, så enhver holdkamp overholder det gældende forsamlingsforbud og øvrige restriktioner. Det kan være ved at begrænse holdstørrelserne, så hvert hold maksimalt består af fem personer.

Padel

Padel Tour afdeling 3

Padel Star, Århus, er vært for tredje afdeling af Dansk Padel Tour. Vi afventer de endelige retningslinjer, før vi ser på eventuelle tilpasninger.

Trænerkurser

Tennistræner 1-2-3 og Hjælpetræner

De planlagte trænerkurser i november vil blive gennemført med et deltagerloft, så de lever op til forsamlingsforbuddet. Deltagerne vil blive kontaktet forud for kurserne.

Tenniscoach

Deltagerne på vinterens tenniscoach-uddannelse vil blive orienteret direkte i forhold til kommende kursusgange.