Elitedivisionen: Vild afslutning om nedrykning

Skovbakken, Lyngby og Gentofte kæmper om at undgå nedrykning fra Elitedivisionen, når grundspillet afgøres lørdag forud for næste uges Medaljespil.

Frederik Løchte Nielsen skal sammen med Lyngby forsøge at undgå nedrykning.

Optakt: Dansk Tennis Forbund stiller i hver runde skarpt på et opgør fra både herrernes og damernes Elitedivision i tennis. Samtidig får du en oversigt over samtlige rundens kampe, hvor det fremgår, hvem der spiller holdenes fire singler.

Klik på de enkelte kampe og brug artiklen til at følge resultaterne, når de tikker ind i løbet af lørdagen.

De tre udsatte kampe i herrernes Elitedivsion denne weekend er samtidig de sidste i grundspillet. Størst er spændingen om, hvem der rykker ned sammen med Birkerød. Skovbakken, Lyngby og Gentofte er alle tre i nedrykningsfare.

Vi kigger på scenarierne for alle tre kampe. HIK og Birkerød er allerede færdige med grundspillet. HIK skal i Medaljespillet 25.-27. marts på KB, mens Birkerød skal i 1. division.

Elitedivisionen Herrer

KB – HRT
Lørdag kl. 10.00
Peter Bangs Vej 147
2000 Frederiksberg
1. HS: Johannes Ingildsen* – Henrik Heise Korsgaard
2. HS: Simon Friis Søndergaard – Maxim Landa
3. HS: Søren Hess-Olesen – Rasmus Egehus
4. HS: Jonas Zacho Larsen – William Søby Svendsen

*Johannes Ingildsen spiller næste uge en ITF-turnering i Portugal. Med overvejende sandsynlighed er han direkte i hovedturneringen. Men hvis han i stedet skal spille kvalifikation, vil han være forhindret i at spille holdkampen, og Felipe Mikkelsen vil glide ind i KB’s opstilling.

KB slutter på førstepladsen i grundspillet og kan selv vælge semifinalemodstander til Medaljespillet 26.-27. marts.

HRT har fem point ned til Århus 1900, som er eneste hold, der kan nå at overhale Hørsholm-holdet på andenpladsen. Hvis ikke HRT selv kan hente de fornødne sejre, må de sætte deres lid til, at Gentofte kan gøre det tilpas svært for Århus 1900.

Lyngby – Skovbakken
Lørdag kl. 12.00
Lundtoftevej 53 B
2800 Kongens Lyngby
1. HS: Frederik Løchte Nielsen – Arvid Nordquist
2. HS: Marc Ferrigno – Nazim Makhlouf
3. HS: Nicolai Ferrigno – Vilhelm Fridell
4. HS: Søren Wedege – Julius Kristensen

Hvis resultaterne flasker sig for Lyngby, kan de gå forbi Århus 1900 og snuppe den sidste plads i Medaljespillet. Men der er fem point op, så det bliver svært. I stedet må det først og fremmest handle om at sikre sig en sejr mod gæsterne fra Skovbakken og dermed sikre sig endnu en sæson i Elitedivisionen.

Skovbakken ligger under nedrykningsstregen á point med Gentofte over stregen og et point efter Lyngby. Så kravet er en sejr, hvis holdet skal være sikkert på at være med på højeste niveau, når næste sæson indledes.

Århus 1900 – Gentofte
Lørdag kl. 12.00
Lyseng Alle 25
8270 Højbjerg
1. HS: Stefan Seifert – Christian Sigsgaard
2. HS: Alexander Lykou – Jesper Andi Jørgensen
3. HS: Andreas Bjerrehus – Kasper Warming
4. HS: Anders Holm – Peter Christopher Raben

Århus 1900 er snublende tæt på at kunne booke billet til Medaljespillet. Et enkelt point mod Gentofte er nok, hvis ikke Lyngby gør rent bord mod Skovbakken. Med en storsejr over Gentofte kan holdet sågar ryge helt op på andenpladsen, hvor KB samtidig slår HRT stort.

Kravet er 6-0, hvis Gentofte skal med i Medaljespillet. Det bliver nok svært. I stedet bør fokus være på at holde Skovbakken bag sig eller overhale Lyngby. Da de to hold møder hinanden, bør en sejr i holdkampen mod Århus 1900 redde Gentoftes live i Elitedivisionen.