Fem skarpe fra Fyn: Her er opskriften på succesfuld Kvindetennis-tour

Der er rift om pladserne, når de fynske tennisklubber inviterer til dametræf. Senest løb endnu et overtegnet arrangement af stablen i Faaborg. Tovholder Agi Szocska giver her sit bud på succes-opskriften.

Et solidt samarbejde blandt lokalt forankrede ildsjæle, en række klubber på Fyn, FTU’s bestyrelse samt unionens samarbejdspartnere og sponsorer har fået masser af kvinder ud på banerne rundt omkring i det fynske. Senest mødtes 28 fynske kvinder i søndags til et komplet overtegnet træf for tennisglade kvinder på Fyn.

Konceptet var denne gang doubletræf med skiftende makkere og modstandere suppleret med instruktion ved Diplomtræner Birgit Brink Lund, der som mangedobbelt dansk mester øsede af sine gode fif på underholdende, struktureret, rutineret, imødekommende og meget kompetent vis.

Alderen på touren er 40 til 75 år, og konceptet er baseret på, at alle får mulighed for 5 x 40 minutters spil med 40 minutters instruktion undervejs.

For tovholder på kvinde-touren, Agi Szocska, var det en stor fornøjelse at opleve de kvindelige tennisentusiaster give den gas på banerne i Faaborg:

– Stemningen var fantastisk, og så sent som søndag morgen var der kvinder, der ringede for at høre, om de kunne være med. Selv i de ellers tiltrængte pauser var der stor aktivitet på banerne, der blev grinet, og alle var åbne for at skifte makker. Alle mødte op med højt humør og kom hjem med ømme fødder og masser af tennis samt smil i bagagen, fortæller Agi Szocska, der sammen med Birgit Brink Lund og Sandie Sørensen står bag initiativet.

Deltagere fra hele øen

Ved søndagens dametræf deltog kvinder fra mindst otte forskellige fynske klubber, og ifølge Agi Szocska er det en væsentlig del af opskriften på succesen:

– Der er en masse velfungerende klubber på Fyn, og når de arbejder sammen, kan der skabes arrangementer af høj kvalitet med gode trænere og masser af deltagere. Vi har faktisk været i dialog med Odense-klubberne og alle kystklubberne på Fyn, og vi har oplevet rigtig god opbakning, og så er Faaborg Tennisklub en eminent vært for arrangementet med samlende kultur og mange lokale deltagere.

I turneringen bliver der ikke kåret vindere og tabere. Udgangspunktet er spil på tværs med fokus på skiftende makkere, hygge, instruktion, taktik og personligt fokus.

– Nøgleordene for deltagerne er glæde, grin, åbenhed og positivitet. Jeg tror, det tiltaler mange af kvinderne, at det ikke er et præstationsræs, og derfor bliver der ikke kåret nogen vindere. Vi har oplevet stor tilfredshed og fået mange opfordringer til gentagelser.

Der er allerede nu planlagt fire indendørs søndagsarrangementer i Marienlystcentret hen over vinteren.

5 gode råd til arrangementer

  • Gå sammen med andre klubber, som kan bidrage til at få arrangementet op at stå.
  • Lav arrangementer med vekslende fokus på både niveau og køn.
  • Få bygget et netværk op med kontaktpersoner (inklusive en kvindeansvarlig i hver klub).
  • Undervurder ikke kommunikationen. Send invitationer ud til klubberne, som kan hænges op. Send eventuelt også invitationer og registrering ud gennem unionens hjemmeside, så alt det praktiske ikke kun ligger hos klubberne.
  • Inden man afslutter et arrangement, skal man få lavet nye aftaler til næste år.