Fire danske juniorlandshold udtaget til vigtig cup

To hold i U12, et U14 pigehold og et U16 drengehold skal repræsentere Danmark ved den traditionsrige indendørs holdturnering Winter Cups. Turneringen er et vigtigt trin i de unge spilleres udvikling.

Holger Nødskov Rune skal spille Winter Cups. Foto: Kennet Havgaard.

Dansk Tennis Forbund sender fire hold afsted til Europas vigtigste indendørs holdturnering, Tennis Europe Winter Cups by HEAD, der har været afholdt siden 1977.

“Winter Cups adskiller sig fra mange andre internationale turneringer ved at være en holdturnering, hvor coachen må sidde på banen under kampene. Det er således en rigtig god mulighed for spiller og træner i forhold til at samarbejde om at levere en god indsats,” siger Simon Dahl Verner, der er talentansvarlig for U12 og U14 i Dansk Tennis Forbund.

Winter Cups er en turnering i to faser. I første fase mødes op til otte hold i en knockout kvalifikationsgruppe. Nummer et og to går videre til et finalestævne to uger senere.

For de unge spillere, der skal med, gælder det om mere end blot at vinde partier og sæt. Det slår Simon Dahl Verner fast.

“Udover at vinde nogle tenniskampe, så er det DTF´s målsætning, at spillerne udvikler nogle gode vaner i forbindelse med konkurrence, samt udvikler et stærkt fælleskab blandt de danske spillere og trænere,” siger han.

Danmark vandt Winter Cups for U12 drenge i 2015 med Holger Nødskov Rune, Elmer Møller og Arthur Leonhard Linck på holdet.

Følgende hold er udtaget til at spile Winter Cups 2018

U12 piger – Rakovnik, Tjekkiet (26. – 28. januar)
Felicia Damm Nielsen, Kolding
Frederikke Alberte Pape, HIK
Mille Johanna Mørk, HIK
Coach: Simon Dahl Verner

U12 drenge – Tallin, Estland (26. – 28. januar)
Oliver Steines, KB
Alexander Nordal Clausen, HIK
Jarl August Ildor, SIF
Coach: Adam Juel-Blicher

U14 piger – Rakovnik, Tjekkiet (2.-4. februar)
Divine Dasam Nweke, Gentofte
Johanne Svendsen, Skovbakken
Zoe Helle Du Pasquier Jensen, B 93
Coach: Simon Dahl Verner

U16 drenge – Bergen Op Zoom, Holland (2.-4. februar)
Holger Nødskov Rune, HIK
Elmer Møller, Skovbakken
Tobias Bo Kudsk, Skovbakken
Coach: Lars Christensen