Første individuelle DM-titel til gyldne Grinderslev

Anastasia Yakimova fra Fruens Bøge og Anders Grinderslev fra KB vandt lørdag DM i indendørs tennis. For begges vedkommende var det deres første individuelle danmarksmesterskab.

Anders Grinderslev dominerede i DM-finalen.

I august blev han dansk mester udendørs for hold med Give. Siden skiftede han til KB, hvor han for to uger siden var med til at vinde DM indendørs for hold. Søndag tilføjede Anders Grinderslev så det individuelle DM indendørs til titelsamlingen.

I finalen stod den 28-årige, der oprindeligt kommer fra Esbjerg, overfor førsteseedede Jonas Schwarz fra Rødovre. Grinderslev, der gik ubesejret gennem indendørssæsonens Elitedivision, sad på kampen fra start og vandt første sæt med overbevisende 6-0.

Jonas Schwarz fik bedre gang i sin serv i andet sæt. Men Det var stadig KB’eren, som var i kontrol. Og ved 5-4 servede Anders Grinderslev DM-titlen hjem og kunne råbe sin glæde ud i hallen i Hillerød.

”Det er en forløsning. Jeg har faktisk spillet nogle gode DM de sidste år men uden at få det forløst. Så det var fedt. Jeg spillede en god turnering – især i semifinalen mod Pape (forsvarende mester Valdemar Pape red.). I dag var jeg solid – servede og returnerede godt,” siger Anders Grinderslev.

Til juni er det udendørs danmarksmesterskab i tennis med på programmet, når Danmarks Idrætsforbund for første gang i historien afholder en samlet DM-uge i Aalborg. Anders Grinderslev er opsat på at se, om han kan få den sidste DM-titel på CV’et.

”Det kunne være fedt. Jeg spiller i hvert fald og glæder mig helt vildt. Vi laver en stor KB-tur og sender en bus afsted med alle de spillere, vi kan trække med. Så vi prøver at gøre noget ud af det,” siger han.

Nyder at spille kamp

En af de spillere kan meget vel blive Zoe Du Pasquier Jensen. Den 16-årige KB’er stod lørdag i sit livs første DM-finale.

Her var modstanden hård i form af Fruens Bøges Anastasia Yakimova. Tilbage i 2006 lå hun helt fremme som nummer 49 på verdensranglisten og har de seneste år boet i Danmark og været træner og spiller i den fynske klub.

Yakimovas overlegne rutine havde været afgørende på hendes march frem mod finalen. Og mod Du Pasquier Jensen fornægtede den sig heller ikke. Første sæt blev vunder med 6-0, og selvom Zoe kom mere ind i kampen i andet sæt, var det ikke nok.

Anastasia Yakimova vandet andet sæt 6-2. Efterfølgende var hun ikke i tvivl om, hvad der havde været nøglen til hendes succes i en turnering, hvor modstanderne var væsentligt yngre end den 35-årige.

”Det er nok, fordi jeg spiller et anderledes spil, som de unge spillere ikke kender på samme måde. Jeg vil ikke spille deres tennis, hvor de slår hårdt hver gang. I stedet skifter jeg mellem dybe bolde, korte bolde, slice og spin. Det virkede i alle mine kampe i turneringen,” siger Anastasia Yakimova.

Artiklen fortsætter under billedet.

Zoe Du Pasquier Jensen (th.) og Anastasia Yakimova med DM-medaljerne om halsen.

I sin karriere har hun spillet med i alle fire grand slam-turneringer. Selvom forholdene er lidt anderledes ved et dansk mesterskab, nyder hun stadig at konkurrere.

”Jeg kan bare godt lide at spille kampe. Hvis der er gode kampe som ved DM eller nogle af de andre større turneringer, er det bare sjovt. Og så er der mindre pres på mig nu. Jeg skal bare spille og have det sjovt med min tennis,” siger hun.

RESULTATER

Damefinale

  • Anastasia Yakimova (Fruens Bøge) – Zoe Du Pasquier Jensen (KB) 6-0, 6-2

Herrefinale

  • Anders Grinderslev (KB) – Jonas Schwarz (Rødovre) 6-0, 6-4

Alle resultater ved DM kan findes her.