Frederik Løchte bliver træner på DTF’s elitemiljø

Efter Dansk Tennis Forbund igen støttes af Team Danmark, er landskamprekordholderen Frederik Løchte Nielsen blevet ansat som træner på DTF’s elitemiljø. Han fortsætter som Davis Cup-kaptajn.

Frederik Løchte Nielsen meddelte tirsdag, at han indstiller sin professionelle karriere. Dermed blev årets første grand slam-turnering også Løchtes sidste.

Men landsholdsveteranen slipper bestemt ikke tennissporten. Han er nemlig blevet ansat i Dansk Tennis Forbund, hvor han fra 1. februar skal være træner på DTF’s Elitemiljø, der holder til på KB.

”Jeg ser utrolig meget frem til at se, om jeg kan gøre noget for dansk tennis, fordi det er det, jeg brænder for. Jeg har altid bekymret mig meget om dansk tennis og været stolt over, hvad vi kunne bidrage med i verdenstennissen. Vi er et lille land, hvor vi alle sammen skal stå sammen. Jeg kunne godt tænke mig at bruge min erfaring og mine år på touren til at gøre en forskel for dansk tennis,” siger Frederik Løchte Nielsen.

Frederik Løchte fortsætter som en del af sin ansættelse i rollen som kaptajn for Davis Cup-holdet. Den tjans har han haft siden 2020, hvor det er blevet til tre sejre i lige så mange forsøg med Løchte ved roret.

Eliteteam skal skabe rød tråd

På DTF’s elitemiljø kommer Frederik Løchte Nielsen til at arbejde direkte med en gruppe af spillere, der er i slutningen af deres juniorkarriere og spillere, som er i gang med den svære transition fra junior til senior.

En del af Løchtes opgaver bliver at rejse med spillere fra Elitemiljøjet til turneringer rundt om i verden.

Samtidig skal han med sportschef Jens Anker Andersen og juniorlandstræner Jacob Holst bidrage til den samlede udvikling af elite- og talentområdet i Dansk Tennis Forbund. Det skal sikres, at der går en tydelig rød tråd fra de yngste juniorår og helt frem til en professionelle karriere og en plads på Billie Jean King Cup og Davis Cup-holdene. Derfor vil Løchte Nielsen også bidrage til aktiviteter på ungdomsfronten i samspil med juniorlandstræneren og klubtrænerne.

Professionelt setup på dansk grund

Et af de vigtigste elementer i Løchtes nye stilling er at videreudvikle DTF’s elitemiljø, så der er et professionelt setup i Danmark, der understøtter ruten fra junior til professionel, hvad enten det er et direkte skifte eller om overgangen sker via amerikansk collegetennis.

”Jeg håber at kunne være med til at skabe et professionelt setup herhjemme og skabe et miljø, hvor overgangen fra at være juniorspiler til at være professionel bliver lidt mere smidig, så det bliver lettere for spillere at blive professionelle. Jeg ser utrolig meget frem til at prøve at påvirke setuppet og logistikken omkring det for at se, om vi kan bygge et setup op til de kommende generationer, så de har den bedst mulige vej i Danmark,” siger Frederik Løchte Nielsen.

Han ser samtidig god synergi ved at være Davis Cup-kaptajn og have sin dagligdag på elitemiljøet.

”Som Davis Cup-kaptajn synes jeg, at det er spændende at være med til at påvirke den røde tråd imellem spillernes dagligdag og deres setup op til Davis Cup-kampene, som er det ypperste vi har af repræsentation for dansk tennis. Så der er utrolig meget at tage fat på, og jeg glæder mig rigtig meget,” siger han.

Team Danmark-støtte baner vejen

DTF’s direktør, Emil Bødker, er meget tilfreds med, at det er lykkedes at tilknytte Løchte til forbundet på fuld tid. Det er et vigtigt skridt i forbundets ambition om endnu bedre at kunne understøtte transition fra junior til senior.

”Jeg synes, det er et scoop, at vi har ansat Frederik. Det er rigtig vigtigt for dansk tennis, at vi også fremover kan drage nytte af hans enorme erfaring. Han går til alle opgaver med stor omhu og en udpræget professionalisme, mens hans kærlighed og dedikation til tennissporten skinner igennem i alt, hvad han foretager sig. Samtidig har han et fremragende blik for detaljen, som spillerne og forbundet kommer til at nyde godt af,” siger Emil Bødker.

Fra 2022 er Dansk Tennis Forbund igen blandt de specialforbund, der modtager støtte fra Team Danmark. Det er blandt andet dén økonomiske indsprøjtning, der har muliggjort ansættelsen af Frederik Løchte Nielsen.

FAKTA – Frederik Løchte Nielsen

  • Alder: 38 år
  • Blev professionel i 2001
  • Bedste singlerangering: 190
  • Bedste doublerangering: 17
  • Største sejre: Wimbledon 2012, ATP-turnering i München (2019) og ATP-turnering i Chennai (2014)
  • Davis Cup-karriere: Flest Davis Cup-opgør for Danmark (45), flest Davis Cup-sejre for Danmark (62), flest doublesejre i Davis Cup for Danmark (25), Davis Cup-kaptajn siden 2020.