Løchte indstiller karrieren

Efter mere end to årtier som professionel stopper landskamprekordholder Frederik Løchte Nielsen sin karriere.

Tirsdag kunne meddelte Frederik Løchte Nielsen til TV2, at det er slut med professionel tennis.

Dermed blev andenrundenederlaget for nyligt ved Australian Open den sidste turnering for Løchtes vedkommende.

”Jeg har valgt at stoppe, fordi det er det rigtige tidspunkt at gøre det på. Jeg har fået udlevet, alt hvad jeg turde håbe på i min spillemæssige karriere, og jeg har ikke mere ’unfinished business’,” siger Frederik Løchte Nielsen.

Højdepunktet i Løchtes karrieren er uden tvivl sejren ved Wimbledon i 2012 sammen med briten Jonathan Marray. Han har desuden vundet 2 ATP-titler i double og i alt er det blevet til mere end 60 internationale doubletitler i den fornemme karriere.

I single toppede han som nummer 190 på verdensranglisten og var et enkelt år med i hovedturneringen i Australian Open, hvor han var kommet gennem kvalifikationen. Derudover spillede han i mange år fast på Challenger-touren.

Fantastisk ambassadør

Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, takker Løchte for mange års tro tjeneste på Davis Cup-holdet og meget mere.

”Frederik er en af de fineste ambassadører for dansk tennis, man overhovedet kunne forestille sig. Han har givet os et utal af skønne oplevelser på banen. Her tænker jeg naturligvis på sejren ved Wimbledon, men ikke mindst gennem 18 år på Davis Cup-holdet. Samtidig har han altid været klar til at hjælpe næste generation og ønsket det bedste for dansk tennis,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Davis Cup-legende

Frederik Løchte Nielsen har aldrig lagt skjul på, at Davis Cup har en særlig plads i hans hjerte. Han fik debut i 2003 mod Tunesien. I alt har han optrådt ved 45 Davis Cup-kampe for Danmark, hvilket er rekord. Overfor TV2 afviser han i øvrigt ikke, at han kan komme i spil til en double, når Danmark 4.-5. marts møder Indien i New Delhi.

Davis Cup-karrieren er det blevet til 62 sejre, hvilket er dansk rekord. Han har også rekorden for flest doublesejre med 25, og sammen med Thomas Kromann udgør han den mest vindende doublekonstellation i dansk Davis Cup-historie. De har stået sammen om 14 danske sejre.

”Der har været mange unikke oplevelser på landsholdet – at opleve den glæde og begejstring sammen, når vi har lykkes at vinde som et hold. De oplevelser står meget klart for mig som nogle af de største i karrieren,” siger Frederik Løchte Nielsen til TV2.

Siden 2020 har Frederik Løchte Nielsen været Davis Cup-kaptajn for Danmark. Han fortsætter i den funktion efter sit karrierestop.

FAKTA – Frederik Løchte Nielsen

  • Alder: 38 år
  • Blev professionel i 2001
  • Bedste singlerangering: 190
  • Bedste doublerangering: 17
  • Største sejre: Wimbledon 2012, ATP-turnering i München (2019) og ATP-turnering i Chennai (2014)
  • Davis Cup-karriere: Flest Davis Cup-opgør for Danmark (45), flest Davis Cup-sejre for Danmark (62), flest doublesejre i Davis Cup for Danmark (25), Davis Cup-kaptajn siden 2020.