Frederik Løchte Nielsen er ny Davis Cup-kaptajn

Danmarks mest vindende Davis Cup-spiller, Frederik Løchte Nielsen, er ny kaptajn for Davis Cup-holdet, der er Danmarks herrelandshold i tennis. Han afløser Kenneth Carlsen.

Frederik Løchte Nielsen er ny spillende kaptajn for Danmarks Davis Cup-hold. Foto: Morten Olsen.

Når Danmark 6. og 7. marts skal spille næste Davis Cup-opgør mod Puerto Rico, bliver det med en ny mand i rollen som kaptajn. Frederik Løchte Nielsen afløser Kenneth Carlsen som kaptajn for Danmarks herrelandshold i tennis.

Frederik Løchte Nielsen er Danmarks mest vindende Davis Cup-spiller gennem tiden. Han fik debut i 2003 og har optrådt hvert år på holdet siden 2005. Så det er en meget erfaren herre indenfor Davis Cup-tennis, der bliver kaptajn.

”Tiden er rigtig, og jeg har sagt ja, fordi jeg føler, jeg kan gøre et godt arbejde. Det er en stor ære at være kaptajn for mit land. Davis Cup har altid været topprioritet for mig og kilde til mest glæde og de bedste tennisminder, så jeg glæder mig til at fortsætte på holdet i en ny rolle og forhåbentlig være med til at skabe nye gode tider for holdet og dansk tennis,” siger Frederik Løchte Nielsen.

36-årige Frederik Løchte Nielsen fortsætter sideløbende sin professionelle karriere. På Davis Cup-holdet vil han blive spillende kaptajn, der som udgangspunkt kun vil spille double.

Direktør i Dansk Tennis Forbund, Emil Bødker, glæder sig over at have indgået aftalen med Frederik Løchte Nielsen.

”Vi er overbevist om, at Frederik er den helt rigtige til at stå i spidsen for Davis Cup-holdet og forløse holdets potentiale i de kommende år. Frederik er topprofessionel og kommer med en enorm ballast fra sin daglige gang på ATP-touren. Davis Cup-holdet er i gang med et generationsskifte. Derfor mener vi, at tidspunktet er optimalt for et skifte på kaptajnsposten,” siger Emil Bødker.

Ambition om Davis Cup Finals

Frederik Løchte Nielsen ser lyst på fremtiden for Davis Cup-holdet. Han har store ambitioner på holdets vegne.

”Det er en fantastisk spændende tid for dansk tennis. Vi har en gruppe af virkelig gode spillere, der er gået igennem det amerikanske college-system, samt de bedste juniorer vi måske nogensinde har haft. Jeg tror, vi har en kombination, der på sigt kan spille Davis Cup Finals, og det er vores ambition,” siger Frederik Løchte Nielsen.

”Vi vil forsøge at være så up to date som muligt med moderne tennis og metoder og kombinere det med en ekstraordinær team spirit, som altid har været kendetegnende for succesfulde danske hold. Vi vil forsøge at skabe så godt et miljø, som muligt, så de individuelle spillere vil være komfortable med at udtrykke sig, som de gerne vil,” tilføjer han.

Martin Linnet Killemose (tidl. Pedersen) indtræder som træner i Davis Cup-teamet. Den rolle er de seneste gange blevet varetaget af sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen. Martin har spillet 20 Davis Cup-kampe for Danmark mellem 2006 og 2015 og er til daglig chef for tennisafdelingen i KB.

Tak til Carlsen

Siden debuten i marts 2009 har Kenneth Carlsen stået i spidsen for det danske Davis Cup-hold. Han nåede 26 kampe som kaptajn. Blandt højdepunkterne er to oprykninger til Group I, der er det næsthøjeste niveau i Davis Cup, samt kampen mod Spanien anført af verdensstjernerne Rafael Nadal og David Ferrer i 2015.

Forinden optrådte Kenneth Carlsen som spiller 23 gange for Davis Cup-holdet mellem 1992 og 2007.

”Kenneth har i mere end et årti lagt liv og sjæl i rollen som dansk Davis Cup-kaptajn. Med fokus på holdånd har holdet under Kenneth flere gange overpræsteret i forhold til spillernes rangering. Der skal lyde en kæmpe tak for indsatsen, og vi håber, at Kenneth fortsat vil bidrage til dansk tennis med sin viden og engagement,” siger DTF-direktør, Emil Bødker.

Kenneth Carlsen ser med stolthed tilbage på de seneste 11 år:

”Det har været 11 fantastiske år, som jeg altid vil tænke tilbage på med glæde. Jeg er glad og stolt over, hvad vi har formået at opnå med Davis Cup holdet, trods et på papiret væsentligt dårligere mandskab end modstanderholdene i langt de fleste tilfælde. De seneste år har jeg været igang med at forny holdet med yngre kræfter. Spillere jeg både på nuværende tidspunkt og tidligere har været træner for, og som jeg mener, har potentialet til at bringe Davis Cup-holdet helt op i toppen af verdenseliten. Jeg havde glædet mig meget til denne rejse. Jeg ønsker det danske Davis Cup hold alt det bedste, og glæder mig til at se dem opfylde deres kæmpe potentiale,” siger Kenneth Carlsen.

Danmark møder 6.-7. marts Puerto Rico på hjemmebane i World Group II Play-Offs. Spillested for Frederik Løchte Nielsens kaptajnsdebut er endnu ikke fastlagt.

Fakta

Det laver en Davis Cup-kaptajn

 • Kaptajnen udtager Davis Cup-truppen til hvert opgør
 • Kaptajnen planlægger og er ansvarlig for træningen i ugen op til et opgør
 • Kaptajnen sætter holdopstillingen med singler og doubler
 • Kaptajnen sidder på bænken under kampene og coacher
 • Kaptajnen har løbende kontakt med spillere og deres trænere gennem hele året

Danmarks nye Davis Cup-kaptajn

Frederik Løchte Nielsen

 • 36 år
 • 48 på verdensranglisten i double
 • Har spillet 42 Davis Cup-opgør for Danmark (rekord)
 • Har vundet 58 og tabt 39 kampe i Davis Cup (flest danske sejre)
 • Wimbledonmester i herredouble 2012

Danmarks nye Davis Cup-træner

Martin Linnet Killemose (tidl. Pedersen)

 • 32 år
 • Chef for tennisafdelingen i KB
 • Har spillet 21 Davis Cup-opgør for Danmark