Klædt på til padel

I løbet af efteråret har fem tennisklubber med nyligt anlagte padelbaner fået inspirationsbesøg med fokus på, hvad padel er for en størrelse og ideer til øvelser og aktiviteter. Besøgene er lavet i samarbejde mellem DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund.

Holbæk Tennis og Padelklub er en af fem klubber, der har haft inspirationsbesøg i efteråret.

Padelsporten har for alvor gjort sit indtog i Danmark. Alene i år er antallet af baner tredoblet. Det gælder for private centre og i tennisklubber. Og udviklingen ser ud til at fortsætte i 2020.

Hele processen fra den indledende snak om padel i en klubs bestyrelse til at kaste sig over etableringsprojektet og rejse midlerne kan være lang. Heldigvis er mange klubber kommet igennem med det og kan glæde sig over, at der nu er etableret en eller to baner på deres anlæg.

”Det er dejligt at se, at det store arbejde, der bliver gjort i både Dansk Padel Forbund, DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund for at udbrede kendskabet til padel og øge antallet af baner, bærer frugt,” siger Joakim Thörring, bestyrelsesmedlem med ansvar for padel hos Dansk Tennis Forbund.

En ting er hele arbejdet med at nå dertil; at have en eller flere padelbaner på anlægget. En anden ting er, hvad der så skal ske.

”Det er vigtigt, at klubberne også er klar til at byde op til padel, når først banen eller banerne er etableret. Skal padel i tennisklubben blive en succes, kræver det nogle tiltag. De første erfaringer rundt omkring i landet viser tydeligt, at de klubber, som har kørt nogle aktiviteter eksempelvis i form af intro’er, åbent hus, drop in, kvinde-padel og juniortræninger, også har fået godt gang i padelbanerne,” fortæller Morten Hedegaard, padel-konsulent hos Dansk Tennis Forbund.

”Derfor har vi sammen med DGI Tennis også gerne ville hjælpe til i denne fase, så vi kunne klæde klubberne endnu bedre på. Det har vi gjort med inspirationsbesøg, hvor vi har arbejdet tre timer på banerne med blandt andet regler, grundteknik, spilforståelse og intro-øvelser med fokus på at blive god ven med battet og væggene.”

Fem klubbesøg

I første omgang er det blevet til fem besøg i henholdsvis ØBG Silkeborg Tennis, Tisvilde Tennisklub, Holbæk Tennis og Padelklub, Vallensbæk Tennisklub og Videbæk Lawn-Tennis Klub. Mere end 45 mennesker, alt fra trænere og bestyrelsesmedlemmer til lokale skolelærere og ildsjæle, har fået et skud inspiration.

Hos Holbæk Tennis og Padelklub var de glade for besøget.

“Det gav en god måde at bygge et par lektioner op på med progression med enkle øvelser i starten og så gode spiløvelser, efterhånden som fortroligheden med bat og bagvæg vokser. Vi havde nogle gode og inspirerende timer,” fortæller Carsten Højerslev, klubchef i Holbæk Tennis og Padelklub.

Der har også været gode tilbagemeldinger fra de andre klubber, der nu er lidt bedre klædt på til intro’er, træninger og andre aktiviteter på padelbanerne.

”Jo flere, der har en basisviden om regler og øvelser, jo flere kan løfte aktivitetsniveauet i klubberne. Så klubberne selv i første omgang kan introducere en masse mennesker for padel,” siger Morten Hedegaard og slutter:

”Næste skridt er et inspirationsmateriale baseret på nogle af de øvelser og aktiviteter, vi arbejder med på besøget. Så man som klub er klædt på til at køre nogle aktiviteter for både medlemmer og potentielle medlemmer.”

Er jeres tennisklub interesseret i at høre mere om padel, og hvordan I kommer videre, er I velkomne til at kontakte Morten Hedegaard på padel@tennis.dk.