Holger Rune nomineret til Årets Fund

Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken hylder fremtidens sportsstjerner, når de kårer Årets Fund. Holger Rune er blandt de 10 nominerede.

Holger Rune er nomineret til endnu en fornem pris. Foto: Morten Olsen.

Politikens Årets Fund-pris blev uddelt første gang i 1929, og er landets ældste idrætspris. Til gengæld har prisen, der uddeles af Danmarks Idrætsforbund (DIF), Team Danmark og Politiken, et meget ungdommeligt snit.

Prisen går nemlig til en atlet, ”der har præsteret et spektakulært gennembrud inden for deres sport i det forgangne år”. Det lever Holger Rune så sandelig op til, og han er også med i feltet af 10 nominerede.

Den endelige kåring finder sted søndag den 29. december. For kort tid siden blev Holger Rune nomineret til en anden stor idrætspris, nemlig BESTSELLERs Olympiske Håb.

Holger Rune er nomineret for sine sejre i Roland Garros, sæsonafslutningen for juniorer, førstepladsen på juniorverdensranglisten, samt sine turneringssejre i grade 1 turneringer i Italien og Frankrig.

Tre gange tidligere er en tennisspiller kåret til Årets Fund. Caroline Wozniacki i 2003, Kristian Pless i 1999 og Kenneth Carlsen i 1992. For to år siden blev Clara Tauson nummer to i kåringen af Årets Fund.

Her er de øvrige ni nominerede præsenteret alfabetisk efter sportsgren.

Automobilsport

Frederik Vesti, 17 år. 13 sejre i det officielle FIA Regional F3 Championship førte til et overlegent samlet mesterskab mere end 100 point foran nærmeste konkurrent.

Cykling

Rasmus Lund Pedersen, 21 år. ’Startmotor’ på Danmarks 4.000 m-hold på bane, der i denne sæson har vundet EM-guld, VM-bronze og to World Cup-konkurrencen foruden at køre verdens næsthurtigste tid nogensinde.

Kajak

Mads Brandt Pedersen, 23 år. EM- og VM-guld på maratondistancen i U23- og seniorklassen.

Karate

Erika Batakujevic, 16 år. Guld ved U21-EM i kumite, bronze ved junior-VM i kumite.

Parasport

Tobias Thorning Jørgensen, 19 år. To EM-guld og en førsteplads på verdensranglisten i grad III. Kvalificeret til de paralympiske lege næste år.

Ridning

Emil Hallundbæk, 21 år. Førsteplads på den individuelle kvalifikationsliste til OL i ridebanespringning.

Sejlsport

Natacha Violet Saouma-Pedersen, 22 år og Mathias Bruun Borreskov, 23 år. Sølv ved U23-VM i den olympiske bådklasse Nacra 17.

Svømning

Alexander Aslak Nørgaard, 19 år. Den første danske VM-finalist i 1.500 m fri nogensinde med dansk rekord på distancen.

Volleyball

Sofia Nørager Bisgaard, 17 år. Guld ved de nordeuropæiske mesterskaber og første danske medalje på World Tour i beachvolley sammen med Cecilie Olsen. Sølv med U19-landsholdet og kåret som turneringens mest værdifulde spiller ved de nordeuropæiske mesterskaber.