Gentofte vælger HRT og Lyngby

Som vindere af Elitedivisionens grundspil har Gentoftes damer og herrer kunnet vælge semifinalemodstandere til Medaljespillet.

Gentoftes Emilie Francati og Maria Jespersen skal forsøge at vinde endnu et DM-guld ved det kommende medaljespil. Foto: Joonas Ojala

Sportschef i Gentofte, Jonas Svendsen, havde lidt at gruble over mandag. Både klubbens damer og herrer havde sikret sig førstepladsen i Elitedivisionens grundspil. Det gav dem mulighed for at vælge semifinalemodstander blandt holdene på tredje- og fjerdepladsen, når der 13.-14. marts afholdes Medaljespil hos KB.

Hos damerne faldt valget på HRT, der i sidste spillerunde klemte sig forbi HIK og nuppede den sidste plads i Medaljespillet. De to hold mødtes i grundspillets anden runde, hvor Gentofte gjorde rent bord.

Den anden DM-semifinale bliver et opgør mellem KB og Lyngby. Deres indbyrdes opgør i sæsonen var noget mere tæt, idet KB måtte ud i en golden matchtiebreak, inden sejren kom i hus.

Gentagelse af DM-finalen

Herrerne fra Gentofte valgte Lyngby, der endte på rækkens tredjeplads. De to hold havde fornøjelsen af hinanden i første runde, hvor Gentofte vandt 4-2. Siden det opgør er Lyngbys Philip Hjorth vendt hjem til sit universitet i Californien, mens Gentoftes Jesper Andi Jørgensen er tvivlsom efter at have bøvlet med en skade i flere måneder.

I den anden semifinale står rivalerne fra KB og HIK endnu en gang over for hinanden. De to hold spillede en mindeværdig DM-finale udendørs, hvor Frederiksberg-holdet trak det længste strå. I femte runde af det indendørs grundspil blev det igen til en KB-sejr – denne gang på 4-2.

Ingen bronzekampe

Lørdag den 13. marts vil damernes semifinaler blive afviklet fra klokken 9.00 over tre runder. Herefter vil herrernes semifinaler blive spillet fra klokken 15.30.

Søndag spilles DM-finalerne for damer og herrer samtidig med start fra klokken 14.00.

Medaljespillet på KB afvikles uden tilskuere på grund af de gældende corona-restriktioner. For at begrænse Medaljespillets omfang og sikre en corona-venlig afvikling vil der ikke blivet afviklet bronzekampe. Taberne i semifinalerne vil modtage bronzemedaljer.

Tv-kanalen SPORT LIVE sender fra finaledagen den 14. marts.

Overblik

Semifinaler damer

  • Gentofte – HRT
  • KB – Lyngby

Spilles lørdag den 13. marts kl. 9.00.

Semifinaler herrer

  • Gentofte – Lyngby
  • KB – HIK

Spilles lørdag den 13. marts kl. 15.30.

Finaler

Spilles søndag den 14. marts kl. 14.00.