Give og KB triumferer

Give Tennisklubs herrer vandt for første gang nogensinde danmarksmesterskabet i tennis for hold. Hos kvinderne tog KB sig af guldet.

Champagnen blev poppet, da Give modtog det synlige bevis på DM-titlen.

KB’s kvinder og Gives herrer blev søndag nye danmarksmestre i tennis for hold.

I damernes finale stod KB overfor sidste års danmarksmestre fra Gentofte. Frederiksberg-holdet kom forrygende fra start, da Clara Tauson vandt 1. single med 6-0, 6-1. Gentofte fik dog udlignet, da Maria Jespersen slog Mai Grage.

KB tog sig sikkert af de to sidste singler. Dermed skulle KB blot vinde den ene af de to doubler for at sikre sig danmarksmesterskabet. De fik kun brug for en enkelt, da Clara Tauson og Simone Alipieva vandt 1. double med 6-2, 6-4.

“Vi har været meget fokuserede og ydmyge, selvom vi godt vidste, at vi godt kunne gøre det her. Vi har været gode som et hold. I går var det helt suværent, og i dag synes jeg, at vi holder hovedet koldt,” siger Clara Tauson efter finalen.

KB slog Hørsholm-Rungsted i semifinalen om lørdagen. Birkerød vandt bronze.

Fuldstændig vanvittigt

Hos herrerne vandt Give for første gang i historien DM i tennis. Lørdag reddede Give matchbolde i hele tre kampe mod KB. Og den trend fortsatte i DM-finalen søndag, hvor Florian Barth overlevede to matchbolde mod Philip Ørnø i 4. single.

Inden da havde Gentofte bragt sig på 2-0, mens Anders Grinderslev havde reduceret for Give. Med 2-2 efter singlerne skulle DM-guldet afgøres i doublerne.

Her havde Give overhånden i to nervepirrende kampe. DM-guldet til den lille jyske klub blev en realitet, da Anders Grinderslev og Marco Kirschner vandt matchbolden over de danske mestre i double Philip Ørnø og Andreas Boers.

”Det er fuldstændig vanvittigt. Det er det største, jeg har oplevet. Vi var bagud 2-0 i kampe, og det så ret sort ud på begge baner. Så tager vi lige pludselig fire kampe i streg. Florian overlever to matchbolde i sin single, ligesom vi gjorde i semifinalen. Det har bare været stolpe ind hele weekenden,” siger Anders Grinderslev, der vandt alle sine kampe i weekenden.

”Der er god stemning på det her hold. Selvom det er med nogle tyskere, som vi måske ikke ser så tit, så er der god team spirit. Det kan man også se i doublerne. Folk er der virkelig og spiller for trøjen,” fortæller han om årsagen til, at heldet var på Gives side denne weekend.

Bronzen blev vundet af KB’s herrer over Lyngby.

Alle resultater fra weekendens medaljespil kan findes i linket her.

KB blev danske mestre for kvinder 2019.

Finaleresultater

Damer: KB – Gentofte 4-1

 • 1. Clara Tauson– Emilie Francati 6-0, 6-1
 • 2. Mai Grage – Maria Jespersen 3-6, 4-6
 • 3. Karina I. Jacobsgaard– Helena Francati 6-1, 6-2
 • 4. Julie Noe– Sofie Aamot Mønster 6-0, 6-0
 • 1. Clara Tauson/Simone Alipieva– Emilie Francati/Helena Francati 6-2, 6-4
 • 2. Mai Grage/Karina I. Jacobsgaard – Maria Jespersen/Ida Krause 7-6(1), 0-3 ikke færdigspillet

Herrer: Gentofte – Give 2-4

 • 1. Christian Sigsgaard– Frederik Press 6-4, 6-3
 • 2. August Holmgren– Andreas Bjerrehus 6-1, 6-0
 • 3. Sebastian Grundtvig –Anders Grinderslev 4-6, 6-3, 7-10
 • 4. Philip Ørnø –Florian Barth 7-6(2), 4-6, 9-11
 • 1. Christian Sigsgaard/August Holmgren –Frederik Press/Florian Barth 2-6, 4-6
 • 2. Philip Ørnø/Andreas Boers – Marco Kirschner/Anders Grinderslev 2-6, 3-6