Give vil gøre Elitedivsionen fed

Nyoprykkerne i herrernes elitedivision fra Give vil gerne ruske op i status quo og gøre holdkampene mere spektakulære. Med solid sponsoropbakning og en god start på turneringen ser de ud til at kunne bakke deres ord op.

Henrik Heise Korsgaard er Gives bedste, danske kort i Elitedivisionen.

Sportschef. Næstformand. Sponsoransvarlig. Kommunikationsansvarlig. Lars Baes har mange kasketter på i Give Tennisklub. Det i sig selv er måske ikke så usædvanligt i en lille klub med 87 medlemmer og tre baner. Det usædvanlige er, hvordan han har fyldt de kasketter ud.

Med en blanding af danske og tyske spillere er Give i for første gang at finde i landets bedste række, Elitedivisionen. Her har de fået en fornem start med først 3-3 på hjemmebane mod Gentofte og siden 5-1 på udebane over medoprykkerne fra KFUM.

Endnu mere bemærkelsesværdigt end resultaterne på banen er alt det rundt om. Give har en sponsoropbakning, der vil gøre mange større klubber misundelige. Til den første hjemmekamp var der 140 tilskuere og god stemning i ”Gryden”, som anlægget med de gode tilskuerpladser kaldes. Og opgøret gav omtale i Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad, Horsens Folkeblad og Give Avis.

Lørdag går det så løs igen. Denne gang er det traditionsrige Aarhus 1900, der kommer på besøg. Holdopstillingen blev allerede offentliggjort mandag aften. Folk skal vide, hvad de kan se frem til udover gratis pølser, øl og vand.

Vi har taget en snak med Lars Baes tyskere, tilskuertække og næste års holdturneringsstruktur med otte hold i én samlet pulje.

Lars Baes fungerer også som coach på bænken under Gives elitedivisionskampe.

Hvad er jeres sportslige målsætning i år?

”Målsætningen er, at vi overlever. Vi vil gerne være en del af den nye struktur med otte hold i Elitedivisionen. Det er en svær sæson, hvor vi ikke må tabe ret mange kampe for at overleve. Vi skal slutte i top to i den første pulje, og så skal vi helst slutte i top tre i mellemspillet. Så jeg føler, at vi næsten skal vinde det hele for, at vi overhovedet kan overleve. Men det ville være lidt af en katastrofe for os at rykke ud. Vi har mange sponsorer, og for dem er det helt klart Elitedivisions-stemplet, der trækker.”

Man kan gøre mange ting i en tennisklub. Hvorfor har I valgt at satse på at være en elitedivisionsklub?

”Jeg har selv spillet tennis i divisioner vest på i mange år og set mange elitedivisionskampe. Jeg synes ikke, at der er nogen stemning, og der er ikke nogen, der interesserer sig for det. Så grundlæggende er det for at bringe noget niveau ind i den danske holdturnering. At vi måske går foran på den her måde skyldes, at vi i bund og grund gerne vil løfte holdturneringen, så det matcher alle de andre idrætsgrene, som vi egentlig synes, at tennis burde være bedre end. Der skal være tilskuere, tilskuerpladser, forplejning, noget presse og interesse fra folk i og omkring klubben.”

Hvilke faktorer skal der til, hvis der strengt taget skal være flere end spillernes forældre, der synes, at det er sjovt at se på?

”For mig er det allervigtigste, at niveauet er højt, og spillerne tager det seriøst. Der har vi taget nogle tyskere ind, som selvfølgelig har skabt noget debat. Men vi kan ikke sammenlignes med Aarhus og København, hvor universiteterne ligger op og ned ad tennisbanerne, og der er masser af mulighed for fuldtidstrænere og så videre. Derfor bliver vi nødt til at gøre det på en anderledes måde. For os virker det som om, at jo bedre niveauet er, jo flere folk gider komme og kigge på det. Det virker ikke til at betyde så meget, om spillerne er fra Hamborg, Aarhus eller Odense. Til den første hjemmekamp og egentlig også sidste år i 1. division var folk bare begejstret for at se noget god tennis. Det handler om at få tennis tilbage på landkortet.”

Har I alligevel nogle tanker i forhold til, hvor mange tyskere I vil stille med?

”Jo, det har vi. Mod Gentofte var vi nødt til at stille med tre tyskere. Det, synes jeg ikke, var helt vildt fedt. Jeg vil ikke have en ren tysk invasion. Det skal være en blanding. Men det er umuligt for os at skaffe en større bredde af danske spillere, der kan klare sig i Elitedivisionen. Vi vil ikke stille med tre halvgode danskere og en tysker og tage nedrykningen.”

Marco Kirschner er en af de tyskere, som hæver niveauet for Give.

Hvad giver det jer som klub og for de menige medlemmer, at I satser på Elitedivisionen?

”Give er en lille by. Så der er ikke et grundlag for at have eksempelvis 300 medlemmer. Men vi har haft en stigning i antallet af medlemmer på både junior- og motionistsiden (Give er gået fra 65 til 87 medlemmer fra 2016 til 2017 red.). Så det er klart, at alt den omtale, der er i de lokale aviser omkring Vejle og Give, smitter af.”

I har været gode til at engagere sponsorer. Er det nemmere, når man fortæller, at deres penge går til dét her projekt?

”Ja. Det er meget nemmere, når vi siger, at vi har et mål om at spille Elitedivision, og vi selv tør at slå det stort op, som om Elitedivisionen er noget vildt. Man skal slå det op til, at Elitedivisionen er noget helt særligt, hvilket det også er. Som tenniselsker synes jeg, at det sportslige niveau berettiger os til at sige, at det er et fedt produkt. Jeg synes bare ikke, at klubberne er særligt gode til at få det solgt.”

Er det i italesættelsen af Elitedivisionen, som halter?

”Jeg må sige, at jeg er chokeret over, at man i de store klubber i København og Aarhus kun har ti mennesker, der kigger, når man har så mange medlemmer. Jeg har svært ved at forstå, at motionisterne ikke synes, at det er fantastisk, at der er nogen, som er så dygtige til den idræt, som de selv dyrker. Men det kan også være, fordi det er de samme spillere, der møder hinanden indenfor og udenfor. Det bliver det samme og det samme. Der kommer vi også med noget nyt. Man kan få set nogle nye spillere. For de unge er det en super sparring at møde nogle nye og kompetente spillere i holdturneringen.”

Elitedivision får ny struktur med otte hold. Hvilke perspektiver ser du for Elitedivisionen fremover?

”Jeg håber, at der er flere, der gør ligesom os og hente spillere udefra. Marco Kirschner (tysker som var med mod KFUM red.), vi har med i dag, har spillet en del i den østrigske liga, hvor han siger, at det vrimler med tjekker, tyskere og alt muligt andet. I Tyskland er der massere af vores hjemlige spillere, der tager ned og spiller. Det er bare som om, at i Danmark skal vi helst holde det til de danske spillere, som er vokset op gennem klubbens system. Jeg tænker, at det handler da om at have en fed holdturnering. Det er det, som kan skabe opmærksomhed.”