Bliv inspireret til at holde på de voksne motionister

Udendørssæsonen er sat i gang, og det betyder nye medlemmer i tennisklubberne, som alle gerne vil tages godt imod både på og uden for tennisbanen. Det stiller krav til klubben. Men der er hjælp at hente i nyt idékatalog.

Langsommere bolde kan være en del af det at give nye medlemmer en god start.

Tennisdanmark fik en fabelagtig start på grussæsonen med Tennissportens Dag. Derfor er der også mange nye spillere rundt om i landet, som man som klub gerne vil have godt integreret i klubben.

For at gøre den indsats lidt lettere og sjovere har Bevæg dig for livet – Tennis udgivet et idékatalog om integration og fastholdelse af voksne motionister. Her er det tanken, at både formænd, bestyrelsesmedlemmer, trænere og ildsjæle kan blive inspireret af teorier, anbefalinger og best cases, der er præsenteret i kataloget.

Klik her for at hente idékataloget i pdf-format.

”Tennisklubber er forskellige, så er det naturligvis ikke meningen, at man skal iværksætte alle tiltag i hver enkelt klub, og nogle tiltag er måske allerede iværksat. Men vi håber, at idéer, tiltag og aktiviteter fra kataloget kan være med til at inspirere til bedre integration og fastholdelse generelt,” siger Lorenz Sønderby, der er visionsleder i Bevæg dig for livet – Tennis.

De overordnede temaer i kataloget er:

  • Medlemstyper
  • Den gode modtagelse
  • Tennisaktiviteter hele året rundt
  • Klubmiljø
  • Sociale arrangementer
  • Og øvrige smarte værktøjer til fastholdelse

Bevæg dig for livet – Tennis er et samarbejdet mellem Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis. Baggrunden er en vision om, at få flere voksne motionister til at spille tennis.

Idékataloget er blandt andet kommet til verden takket være en stor indsats fra Fed Cup-spiller Maria Jespersen fra Gentofte Tennisklub. Som en del af sit idrætsstudie har hun en stor ære i indsamlingen af indholdet til kataloget.