God start på hovedturneringen i DM i tennis

Onsdag ventede den første dag i hovedturneringen i DM i tennis, og det hele blev skudt i gang med flere spændende opgør. Læs mere om kampene og resultaterne her.

Efter et par kvalifikationsdage i solskin blev første dag i hovedturneringen ved DM i tennis domineret mest af grå skyer. Det påvirkede dog ikke humøret hos spillerne, der stod klar fra morgenstunden i Aalborg Tennisklub. Læs om nogle af dagens kampe og resultater her.

Velkendt opgør

Laura Brunkel tog sejren over Lucca Ingildsen i to sæt.

Onsdagen begyndte med et velkendt opgør mellem Lucca Ingildsen fra KB og Laura Baagøe Brunkel fra Lyngby. De to spillere har stået over for hinanden 11 gange før i single-dueller, hvor Lucca Ingildsen har trukket sig sejrrigt ud af de seks af dem.

Igen var der lagt op til et tæt opgør, da spillerne stillede sig på hver sin side af nettet. Men kampen nåede aldrig helt samme spændingsniveau som tidligere indbyrdes opgør. På trods af fuld koncentration og en række flotte dueller, havde Laura Brunkel hurtigt overhånden i kampen. Dermed tog hun første sæt 6-1.

Hun fulgte op på sin spillestil og hårde slag i andet sæt, som hun vandt 6-2. Dermed lukkede Laura Brunkel kampen og udlignede samtidig stillingen i deres indbyrdes opgør.

”Jeg var fokuseret på hver bold og lukkede mine chancer, når jeg fik dem. Jeg fulgte min plan,” siger Laura Brunkel efter kampen.

Hun kan nu se frem mod næste kamp i morgen, hvor femteseedede Sarafina O. Hansen fra Birkerød venter. Og det er ikke længe siden, de sidst kiggede hinanden i øjnene, for de mødte hinanden i weekenden i finalen i ITF-turneringen i Aarhus, som Sarafina O. Hansen endte med at vinde.

”Det er megafedt at gå videre. Nu skal jeg møde Sarafina i morgen, så det bliver spændende. Jeg spillede mod hende i søndags i ITF-finalen, så nu får jeg en revanche”.

Aalborgensisk dominans

Dominika Olszewska fra Aalborg Tennisklub er videre til næste runde efter dagens sejr.

Omkring en halv time efter de første kampe blev sat i gang, ventede en kamp mellem værtsklubben Aalborgs egen Dominika Olszewska og Marie Benmouyal fra Vester Skerninge.

43-årige Olszewskas kræfter satte hurtigt ind, og der blev i den grad trukket på hendes mange års tenniserfaring. Første sæt var dog præget af flere lige dueller, men i andet sæt trak Olszewska endegyldigt fra, og det endte med en lokal sejr i to sæt med cifrene 6-4 og 6-0.

Hun kunne efter kampen glæde sig over at få en dag mere som DM-singlespiller i sin egen tennisklub.

”Jeg har ikke rigtig haft tid til at træne mig op til DM, så jeg har brug for tid til at komme ind i kampene. Men efter de sidste par kampe, har jeg kunnet mærke mig selv igen. Det kunne jeg også i dag, og det blev lidt hårdt for min modstander. Jeg glæder mig til næste kamp og er glad for at blive her i de her omgivelser. Jeg har også stadig double og mix at se frem til,” fortæller Dominika Olszewska, der mandag og tirsdag vandt to kampe i kvalifikationen.

Nordsjællandsk nabokamp

Emanuel Grau Kristensen mødte sin tidligere holdkammerat i dagens kamp og vandt med cifrene 6-2 og 6-2.

Efter frokost kunne et nordsjællandsk naboopgør tage form, da de to tidligere klubkammerater Emanuel Grau Kristensen fra Gentofte og Valdemar Dubin fra Lyngby stod overfor hinanden.

De to kender hinanden fra deres fælles tid i Lyngby Tennisklub, men har aldrig spillet en turneringskuamp mod hinanden. Derfor kunne de onsdag tage hul på første kamp i deres indbyrdes opgør.

Kampen var præget af en række længere dueller med hårde slag fra begge parter, men det var dog tydeligt, at Grau Kristensen trak fra og kunne afgøre kampen med cifrene 6-2 og 6-2.

”Jeg havde lavet den fejl, inden jeg skulle spille i dag at gå ind og se, hvem jeg kunne møde i næste runde og kunne så se, at det var Oskar Brostrøm fra min klub. Og ham ville jeg rigtig gerne møde. I første sæt kunne jeg holde det nede, men i andet sæt blev jeg lidt optaget af, at jeg var ved at vinde og kunne møde ham, så det stressede jeg lidt over,” siger 15-årige Emanuel Grau Kristensen efter kampen og fortsætter:

”Jeg spillede fint. Da jeg ikke var stresset, synes jeg, at mit spil fungerede. Da jeg stressede, prøvede jeg at kæmpe med det og fik det stadig til at fungere så godt, som jeg kunne.”

Anden runde af singlerne venter torsdag, hvor der også skal spilles kvartfinaler i mixeddouble. Se kampprogram og link til kampresultater herunder.

Kampprogram

Kampprogrammerne lægges dag for dag under DM. Du kan altid finde det relevante dagsprogram her:

Overordnet set er resten af ugeprogrammet som følger:

  • Torsdag: 2. runde single, kvartfinaler mixeddouble
  • Fredag: Kvartfinaler single, kvartfinaler dame- og herredouble, semifinaler mixeddouble
  • Lørdag: Semifinaler single, finale mixeddouble, semifinaler dame- og herredouble
  • Søndag: Finaler single, finaler dame- og herredouble

Facts om DM-ugen

Årets DM i tennis er en del af DM-ugen, der er et nyt stort sport-event, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund. DM-ugen afholdes også i Aalborg i 2023.

  • +180 danmarksmestre
  • +100 discipliner
  • 50 sportsgrene
  • 28 forbund

Det er DIF (Danmarks Idrætsforbund), der står bag DM-ugen i samarbejde med værtsbyen Aalborg. Koordinationen sker sammen med de mange forbund, der selv arrangerer og afvikler deres DM – oftest i samarbejde med en lokal forening.

Sociale medier og app