Paul Dehlholm er død – æret være hans minde

Paul Dehlholm er gået bort 101 år gammel. Udover at være en meget aktiv tennisspiller til det sidste havde han en betydelig karriere i Dansk Tennis Forbund som Davis Cup-kaptajn, kasserer og sekretariatschef.

Paul Dehlholm var aktiv til det sidste. Her ved fejringen af hans 100 års fødselsdag i HIK i år 2021. Foto: Søs Stadil.

Et DTV æresmedlem, et værdifuldt menneske og en legendarisk tennisspiller er gået bort

Paul Dehlholm, dansk tennis “Grand Old Man”, er ikke iblandt os længere. Hans behagelige væsen, store ro og sociale evner vil blive savnet, og han vil for altid stå som et idol i tennisverdenen.

Paul Dehlholms kapacitet og styrke indenfor tennissporten viste han ved at vinde 33 DM singletitler og 37 DM doubletitler. Da Paul blev 100 år, spillede han en flot opvisningskamp i HIK og vandt i tre sæt. Disse rekorder kommer til at stå længe.

Han har flere gange været holdkaptajn for det danske Davis Cup-hold og har været aktiv i Dansk Tennis Forbund, hvor han er blevet tildelt æresnålen. Han var kaptajn i 25 år for “Kronprinsen”, den årlige match mod Malmø.

Tenniskarrieren, der kom til at vare 78 år, var imponerende og præget af en altid korrekt optræden både på banen og udenfor. Paul spillede i HIK siden 1935 og var i alle årene en sand gentleman og ambassadør for sporten. Selv efter at være blevet hundrede år spillede han flere gange om ugen.

Paul Dehlholm har spillet sit sidste sæt! Æret være hans minde.

Mindeordet ovenfor er skrevet af Danske Tennisveteraner og viderebringes af Dansk Tennis Forbund.