Gustav tager et trin op ad dommerstigen

Den danske dommer Gustav Thirion er taget til Kreta, hvor han har været på international dommerskole. Med sin nyerhvervede white badge-certificering drømmer han om at dømme ITF-turneringer i udlandet.

22-årige Gustav Thirion er blevet fast inventar på landets tennisanlæg. Som stoledommer kommer han nemlig vidt omkring med sit arbejde. Bare i løbet af de seneste år har han siddet i stolen ved et hav af kampe i Elitedivisionen, DM-finaler, medaljespil og de danske ITF-turneringer i Skovbakken og Vejle.

For at komme helt til tops i den danske dommerstand har Gustav taget Dansk Tennis Forbunds stoledommerkurser ’DTF Forbundsdommer’ og ’DTF Elitedommer. Og med sine høje ambitioner og flid blev han tidligere i år indstillet af Dansk Tennis Forbund til ITF’s White Badge-skole.

En white badge-certificering gør det muligt at dømme ITF-turneringer på højere niveau i både ind- og udland.

I oktober kunne den danske dommer så drage mod Kreta. Efter knap en uge med intens undervisning og en afsluttende eksamen er Gustav nu en white badge-certificering rigere. 

Hvorfor tog du afsted? 

Jeg tog afsted for at få et white badge, så det bliver lettere at dømme udenlands samt dømme flere dage til de danske ITFturneringer. Jeg håbede også at lære teknikker fra de bedste dommere, som var undervisere på kurset. 

Hvordan var forløbet – kan du fortælle lidt om turen?

Vi havde to gold badge’-dommere som undervisere. Vi havde ret intens undervisning i tre dage, hvor vi blev spurgt til materialerne, vi havde fået tilsendt inden kurset, som de forventede, vi kunne udenad. Vi gennemgik selvfølgelig også regler og fokuserede på, hvordan man bedst muligt kommunikerer og håndterer forskellige situationer. Som afslutning skulle vi op i en teoretisk test og dømme en kamp, som de evaluerede. 

Hvorfor, synes du, at det er fedt at være dommer?

Jeg synes, det er superfedt at være en del af de bedste kampe, hvor man bliver nødt til at koncentrere sig om hver enkelt bold og holde hovedet koldt i pressede situationer. Jeg kan også godt lide al det sociale, der følger med. Man møder mange forskellige kulturer til de forskellige turneringer, og jeg har fået en del internationale venner, som jeg normalt aldrig ville have mødt.

Hvad vil du gerne med dommergeringen?

Jeg har ikke et konkret mål, men jeg gad godt tage en længere tur rundt i Europa eller USA og dømme en del ITFturneringer. Næste step er bronze badge, det er som sådan ikke et mål, men det kunne være fedt i fremtiden. 

Den eneste anden nuværende dansker med et dommerbadge fra ITF, er landets bedste dommer, Christian Rask. Han har silver badge og lever professionelt som dommer.