Få overskud i klubkassen – lav et samarbejde med Bambusa

Ved salg af strømper fra Bambusa kan jeres klub nemt og enkelt tjene penge til gavn for fællesskabet. Det kræver hverken særlig megen tid eller kræfter. Et hav af tennisklubber har allerede haft glæde af samarbejdet mellem Dansk Tennis Forbund og strømpevirksomheden.

Sælg miljøvenlige bambussokker og inkassér en pæn sum af fortjenesten til klubkassen. Så enkelt lyder konceptet i Bambusa Danmark.

Strømperne fra Bambusa er unisex og one size, og de kan derfor bruges af alle i hele familien. De leveres klar til salg i familiepakker med fem pakker strømper i hver, som man kan vælge at købe til sin egen husstand eller sælge til familie og venner og på den måde støtte formål i foreningen.

En af de mange fordele ved at sælge Bambusastrømper er, at de bliver leveret gratis til døren, foreningen betaler kun for de strømper, der bliver solgt, og først når salget er afsluttet. Strømper, der ikke bliver solgt, kan sendes retur.

Men hvad siger klubberne selv? Vi har samlet inspiration og erfaring fra fire klubber herunder, der har haft et eller flere samarbejder med strømpevirksomheden.

Sindal Tennisklub

Første gang Karsten Jakobsen hørte om Bambusa, var til et møde med kvindefodboldklubben Fortuna Hjørring. Fodboldklubben har nemlig haft rigtig stor succes med at sælge strømper til deres medlemmer gennem Bambusa og tjene penge til klubben derigennem.

Derfor tænke Karsten Jakobsen, der er bestyrelsesmedlem i Sindal Tennisklub, at deres klub måske kunne gøre det samme. Selvom klubben har 60 medlemmer og derfor er langt mindre end Fortuna Hjørring i størrelse og kapacitet, så besluttede han at kontakte Bambusa i april i år. Kort tid efter leverede Bambusa strømperne, og det er blevet starten på et godt samarbejde.

”De er professionelle, der er styr på deres koncept, det er nemt at finde ud af og let at sende retur. Og så er der er hurtig levering, hvis man skal bruge flere strømper. Intet bøvl. Og vigtigst af alt – det er skidegode strømper,” fortalte Karsten Jakobsen efter samarbejdet.

Det er betydelige kroner, som blev sendt direkte ind på klubkontoen i Sindal Tennisklub. Den succes, som strømpesalget kastede af sig, skulle være med til at finansiere nogle af de drømme som klubben har for sine medlemmer. Men der kom også kommet en ekstra gevinst ved samarbejdet med Bambusa: et styrket klubfællesskab.

”Vi har tjent 16.000 kroner til os selv på de seks uger. Det betyder rigtig meget. Lige nu er vi nemlig i gang med at se, om vi kan rejse penge til en padelbane mere. Men i det hele taget betyder det meget, at vi kan tjene penge ved at lave en frivillig indsats. Altså at vi kan engagere vores medlemmer på andre måder end ved bare at spille tennis og padel. Det giver et rigtig godt sammenhold.”

Båndbyerne Tennisklub

På sit arbejde faldt Mette Ann Christensen, der er holdleder for kvindeholdet i Båndbyerne Tennisklub, i snak med sin kollega. Kollegaen fortalte om sin datters håndboldklub, hvor de tjente penge til klubkassen ved at sælge strømper. Kort efter fik Mette Ann Christensen kontaktoplysningerne på Bambusa, så hun selv kunne skrive og høre mere om konceptet.

”Konceptet er enkelt, og alle kan ligesom være med. Det er ikke svært at have fem pakker liggende, man skal sælge. Og så betyder det selvfølgelig noget, at vores klub ikke skulle lægge en kæmpe portion penge på forhånd, men først skal betale for det, vi har solgt, efter forløbet.”

Nogle af pengene fra Bambusa-salget er blevet brugt til nye net. Og så har klubben også snakket om at bruge en del af beløbet til et socialt arrangement.

”Vi er jo lille klub og tjente 8100 kroner. Det er et beløb, der betyder noget for os. Der er flere, jeg har snakket med, der var bange for, at det kun var en fem’er eller et andet småt beløb, vi ville få ud af hvert salg. Men det er jo halvdelen af beløbet, altså 75 kroner, der går til klubkassen,” fortalte Mette Ann Christensen.

Trørød Tennisklub

Trørød Tennisklub var på udkig efter sponsorer, da en mail tikkede ind fra Bambusa. Der skulle ikke tænkes længe, og efter en telefonsamtale blev der i 2021 indgået et samarbejde mellem parterne.

Mette Spangsberg sad i bestyrelsen i Trørød Tennisklub på daværende tidspunkt og fik til opgave at stå for samarbejdet. Og hun var vild med konceptet fra start.

”Vi tænkte, at det var en nem måde at tjene nogle penge til klubben. Både fordi at man jo fik nogle gode strømper, og så tror jeg også, at folk kunne se formålet med det. Når man køber en pakke strømper, går halvdelen af det, du betaler, til klubben. Og så er strømper jo noget alle kan bruge,” fortæller Mette Spangsberg.

Salget gik så godt i Trørød, at klubben faktisk har benyttet sig af konceptet flere gange. Første gang i 2021, hvor de fik et overskud på 10.000 kroner, og anden gang i 2022, hvor der blev sat 4000 ind på klubkontoen. 

Kolding Tennis Klub

I starten af 2022 kom Kolding Tennis Klub i kontakt med Bambusa. Det skete, da bestyrelsesmedlem i klubben Lise Lagoni modtog en mail fra Bambusa, hvor der stod, om der var interesse for at sælge strømper til fordel for klubben. Og efter en indledende snak var der ikke langt til et samarbejde.

”Vi synes, at det er enormt svært at skaffe sponsorpenge. Der er rigtig mange, der ringer firmaer på dørene og vil have et samarbejde med dem, så jeg har brugt rigtig meget energi på at få sponsoraftaler i hus uden den store succes,” siger Lise Lagoni og fortsætter:

”Og så tænkte jeg, at det her var en anden måde, hvor man også får aktiveret nogle af medlemmerne. Og det har egentlig fungeret fint.”

For Kolding Tennis Klub gav det første samarbejde et overskud på lidt over 6000 kr.

Lyder det også som noget for jeres klub?

Bambusa arbejder sammen med Dansk Tennis Forbund. Et samarbejde med Bambusa er måske noget for jeres klub.

Tag kontakt til Bambusa og hør om mulighederne for din klub eller forening. Se mere på bambusa.dkeller her på siden.

Salg af Bambusa strømper er en nem og enkel måde at tjene penge til foreningen på. En familiepakke består af fem pakker strømper, som man kan vælge at købe til sin egen husstand eller sælge til familie og venner. På den måde støtter man almene og velgørende formål i foreningen.

Som noget nyt tilbyder Bambusa også et koncept, hvor man kan få en stander til klubben, hvor salget af strømper kan drives fra. Læs mere om det koncept her.

KONTAKT

Tag kontakt til Bambusa og hør om mulighederne for din klub eller forening.

  • Ring på tlf. +45 2632 8080 eller mail:
  • Maria Lund Bertelsen, maria@bambusa.dk

LÆS MERE