Det handler om at gøre sig umage

Dansk Tennis Forbund var d. 15.-16. juni vært for Nordic Coaches Conference 2017.”Standards of Talent Development” var overskriften på to dages inspirerende oplæg og berigende relationer mellem mere end 70 deltagere, heriblandt over 50 danske trænere.

På gulvet står Simon Wheatley. Mikrofonen i den ene hånd. Mens han fægter med begge arme. I hurtigt tempo. Op og ned. Hele salen gør det samme. Han stopper. Og gør det igen. I et langsommere tempo. For at forklare – og ikke mindst vise – hvor lang tid et intensivt træningspas kan tage. Det afhænger af tempoet.

Sådan blev to dages inspirerende Nordic Coaches Conference 2017 afsluttet. To dage med otte spændende oplægsholdere, der bød på både klassiske oplæg og på masser af praktiske oplæg på tennisbane og halgulv.

”Det har været to dage fuld af inspiration og gode diskussioner. Det hele med forskellige indgangsvinkler på det samme emne, nemlig standarder i forbindelse med udvikling af talenter. Ikke blot de få, der spiller sig højt op på ranglisterne, men talent bredt forstået – altså også børn og unge på lavere niveau. Det handler i høj grad om at fokusere på udviklingen af den enkelte spiller, på trænere og klubmiljø. Det var en af de fine læringer, konferencen bød på”, fortæller Simon Dahl Verner, Uddannelses- og Tennis10-ansvarlig i Dansk Tennis Forbund.

Formålet med konferencen var at skabe et fællesskab og et fælles sprog for nordiske trænere. Så en fælles retning og værdier for den daglige træning ude i klubberne sikres. En fælles træningsfilosofi, som bidrager til at udvikle sporten, så det kan mærkes helt ude i de danske klubber.

”Oplægsholderne kredsede også om det at være tro mod sine egne værdier og ideer. Skal jeg fremhæve nogle af de værdier, de var inde på, og som jeg synes er vigtig at have med sig, så er det at gøre sig umage. Gøre sit bedste. Tage ansvar og have respekt for spillet. Og så skal du – både som træner og spiller – acceptere, at du tager og laver fejl. Så længe du er committed til det, du gør. Og du gør dig umage. Så er du på rette vej”, forklarer Simon Dahl Verner.

De to dage bød på interessante oplæg i salen i Idrættens Hus. Og der var oplæg om træning og fysiske øvelser på gulvet i Anja Andersen-hallen og på KB’s tennisanlæg.

”Skal man sammenfatte konferencen, handler det i høj grad om at skabe gode træningsmiljøer, både på klubniveau og klubberne imellem. Miljøer, hvor man kan inspirere hinanden til fælles bedste. Den store opbakning til konferencen er et tegn på, at mange anser dette område som særdeles vigtigt. Og Nordic Coaches Conference beviste, at der er meget inspiration at hente hos hinanden. Både iblandt kollegerne i Danmark og i udlandet. Derfor er jeg også oprigtig glad for, at vi på et separat møde med de skandinaviske lande kunne tage de første konkrete skridt til en fælles skandinavisk spillerudvikling i U12, hvori nordiske træningssamlinger indgår”, slutter Klaus Nørby Jakobsen, direktør i Dansk Tennis Forbund.

Oplægsholderne på konferencen var:

Allistair McCaw
Simon Wheatley
David Mathiesen
Dave Bandelin
Luke Passman
Øyvind Sørvald
Adam Blicher