Holger Rune er nomineret til Årets Sportsnavn

Holger Runes imponerende bedrifter i 2022 har indkasseret ham en nominering til landets fineste sportspris.

Hvem skal være årets sportsnavn 2022? Det spørgsmål har DIF og Team Danmark taget hul på at besvare. Den prestigefyldte pris er tidligere gået til Caroline Wozniacki to gange (2018 og 2010), mens den sidste år gik til Viktor Axelsen.

I år er DIF og Team Danmark så i gang med at afsløre de 15 nominerede til årets pris, der uddeles ved DR’s gallashow SPORT 2022 første lørdag i det nye år.

Onsdag blev det afsløret, at Holger Rune er blandt de nominerede. Facebook-siden Danmark til OL  var on brand og fremhævede Holgers kvartfinale ved Roland Garros, hvor også tennisturneringen ved OL i Paris 2024 skal spilles.

Men mon ikke bedrifterne ved Paris Masters, to yderligere sejre på ATP-touren og en plads i top-10 på verdensranglisten har været med til at imponere juryen, der står bag nomineringen?

Udover Holger Rune var der nomineringer til dressurlandsholdet, skytten Rikke Mæng, paradressurrytteren Tobias Thorning og cykelrytteren Mads Pedersen. Ugen forinden var sløret blevet løftet for de første fem nominerede; Viktor Axelsen (badminton, Katrine Kristensen (paradressur), Nanna Koertz Madsen (golf), Jonas Vingegaard (cykling) og Leon Madsen (speedway).

De sidste nominerede bliver offentliggjort i den kommende uge.