Holger Rune kåret som Årets Juniortennisspiller

Stortalentet Holger Rune har vundet prisen som Årets Juniortennisspiller 2019, der kåres af Dansk Tennis Forbund.

Holger Rune var senest i aktion ved Davis Cup i starten af marts. Foto: Morten Olsen

2019 var året, hvor rigtig mange fik øjnene op for stortalentet Holger Rune fra HIK. Mest iøjnefaldende var sejren ved juniorudgaven af grand slam-turneringen Roland Garros. Men i løbet af året vandt han yderligere to titler på ITF’s juniortour i henholdsvis Italien og Frankrig. Turneringerne var af typen grade 1, som er blandt de stærkeste ungdomsturneringer.

Holger Runes fremragende resultater i 2019 kvalificerede ham til ITF Junior Tour Finals for årets otte bedste juniorer som den næstyngste i feltet. Her satte den 16-årige en tyk streg under sit potentiale, da han gik hele vejen i kinesiske Chengdu. Samtidig rykkede han op som nummer 1 på juniorverdensranglisten.

På baggrund af de mange imponerende resultater er Holger Rune fredag blevet kåret til Årets Juniortennisspiller 2019 af Dansk Tennis Forbund.

”Det er yderst fortjent, at Holger Rune kan kalde sig Årets Juniortennisspiller. Han er et funklende talent, som vi alle glæder os til at følge. Jeg havde selv flere gange fornøjelsen af at opleve ham live, hvor ikke kun hans spillemæssige niveau, men også hans mentale styrke imponerede,” siger formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen.

Yngste danmarksmester

I 2019 fik Holger Rune debut på ATP Challenger-touren, der er niveauet lige under de store ATP-turneringer. Her vandt han sin debutkamp ved en turnering i franske Blois, hvilket gjorde ham til den sjetteyngste til at vinde en kamp på det niveau i dette århundrede.

”2019 var et fantastisk år, hvor jeg blev verdens nummer 1 hos juniorerne. Det absolutte højdepunkt var, da jeg vandt French Open som junior,” siger Holger Rune, der er taknemmelig for prisen som Årets Juniortennisspiller.

Foruden de gode internationale resultater brillerede Holger Rune også ved at blive den yngste mandlige danmarksmester i tennis. Det skete ved indendørs DM i Hillerød i marts 2019 med en finalesejr over Sebastian Grundtvig Jørgensen.

Møgtrist med corona

Holger Rune satser i 2020 på at slå igennem hos seniorerne på ATP-touren. Men den målsætning er blevet vanskelig, efter at al international tennis er blevet aflyst på grund af den verdensomspændende corona-pandemi. Foreløbig er alt aflyst indtil 13. juli.

”Jeg synes det er møgtrist, at al tennis er aflyst. Både, at det ikke har været muligt at træne de seneste 3-4 uger, og at der ikke spilles turneringer. Tennis er jo ikke bare et arbejde. Jeg elsker tennis og hele den verden omkring tennis, og det findes bare ikke fra den ene dag til den anden. Det er hårdt,” siger Holger Rune.

Han gør sit bedste for at holde spillet ved lige i denne tid.

”Jeg holder mig fysisk i gang og låner lidt private baner indimellem, men hele fundamentet for min tennis mangler,” slutter Holger Rune.

De sidste ti års vindere af Årets Juniortennisspiller

  • 2019, Holger Rune
  • 2018, Clara Tauson
  • 2017, Clara Tauson
  • 2016, Clara Tauson
  • 2015, U12-landsholdet drenge (inklusiv Holger Rune)
  • 2014, Simon Friis Søndergaard
  • 2013, Simon Friis Søndergaard
  • 2012, U13- og U15-landsholdene
  • 2011, Emilie Francati
  • 2010, Mai Grage