Lars Elkjær stopper i DTF, men fortsætter i klubudvikling

Klubudviklingsansvarlig Lars Elkjær skal fra 1. maj arbejde i DGI Tennis og Dansk Tennis Forbunds nye fælles klubudviklingsenhed hos DGI i Vingsted.

Lars Elkjær skifter banehalvdel og tørner ud for DGI Tennis. Foto: Privat.

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis har indgået en banebrydende samarbejdsaftale, der skal styrke dansk tennis og padel. I den forbindelse skal en velkendt skikkelse i tennisdanmark have nyt visitkort.

Klubudviklingsansvarlig i DTF, Lars Elkjær, overgår fra 1. maj til DGI Tennis som en del af DGI Tennis og Dansk Tennis Forbunds nye fælles klubudviklingsenhed med base hos DGI’s landskontor i Vingsted.

”Jeg glæder mig til at tage hul på en masse spændende opgaver i det nye DGI/DTF samarbejde. Vi kan blive skarpere og dygtigere ved at tage det bedste fra begge organisationer. I Bevæg dig for livet har vi de seneste år øvet os i at spille hinanden gode. Det kommer vi styrket ud af til gavn for klubberne. Og det er det, som det hele handler om,” siger Lars Elkjær.

Som udgangspunkt følger han alle de vækstaftaler til dørs, som han er tovholder på i Bevæg dig for livet – Tennis.

Klubbernes efterspørgsel

Lars Elkjær bliver en del af det nyoprettede tennis og padel team i DGI’s hovedkontor i Vingsted. Den erfarne tennismand har siden maj 2007 arbejdet på fuld tid indenfor tennissporten. De første år som aktivitetskonsulent for Jyllands Tennis Union og de seneste år som klubudviklingsansvarlig i DTF.

Han ser frem til den nye konstellation i dansk tennis, som han har stor tro på vil lykkes til gavn for klubberne og deres medlemmer.

”Man har forfulgt klubbernes ønsker. De har råbt på, at vi skulle fjerne alt dobbeltudbud. Det er det, vi gør nu. Vi sikrer, at det bliver gennemskueligt for klubberne, hvor de skal henvende sig for at få de enkelte tilbud. Og oveni tror jeg på, at klubberne kommer til at opleve, at organisationerne bliver bedre og mere fokuserede,” siger Lars Elkjær.

En vigtig opgave bliver at være med til at binde det hele sammen. Unioner, landsdele, DGI Tennis, DTF og klubberne skal sammen blive endnu bedre til at løfte tennissporten i Danmark. Samtidig vil Lars Elkjær fungere som faglig sparring for de enkelte klubkonsulenter rundt om i landet.

”Jeg af den overbevisning, at koncepter og tilbud er et godt fundament at stå på, men at relationerne er bærende for reel udvikling i landets tennisklubber. Jeg glæder mig til at udvide mit netværk med kompetente og engagerede kollegaer i DGI og i fællesskab optimere fundamentet til gavn for dansk tennis,” siger han.

Padel-entusiasme

Udover tennisopgaverne får Lars Elkjær også opgaver med den forøgede indsats på padelområdet i DGI og DTF. Han er selv stor padel-entusiast og ser et enormt potentiale i den hurtigvoksende idrætsgren. Både for padelsporten selv, men også for de tennisklubber, som har eller får padelbaner.

”Padel har et momentum, som vi skal udnytte så godt som muligt i foreningsidrætten. Jeg er overbevist om, at padelsporten kommer til at smitte positivt af på klubberne med øget aktivitet og medlemstilstrømning,” siger han.

Lars Elkjær er eneste medarbejder, der skifter arbejdsgiver i forbindelse med DGI Tennis og DTF’s nye samarbejdsaftale.

Læs mere om DGI og DTF’s nye samarbejde