Holger Rune millimeter fra sin anden Masters-titel

Danskeren måtte se sig slået i tre sæt i finalen ved grusturneringen i Monte-Carlo. Med finalepladsen rykker Holger Rune op som nummer syv i verden.

Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix

Holger Rune er efterhånden særdeles erfaren i disciplinen historieskrivning. Han har på ingen tid sprunget alle rammer for en mandlig dansk tennisspiller. Denne uge er ingen undtagelsen, da han nåede karrierens anden finale ved en ATP Masters 1000-turnering.

Men titlen glippede desværre søndag eftermiddag. Det gjorde den efter et nederlag på 7-5, 2-6, 7-5 til Andrey Rublev.

Det var Holger Rune, der havde revanche til gode i søndagens finale. Da han senest stod overfor Rublev var det i et hjerteskærende nederlag i 4. runde af Australian Open tidligere i år.

Nummer syv i verden

Holger Rune var den første spiller til at bryde serv, da han bragte sig på 4-2 i første sæt. Men Rublev svarede tilbage, og de to fulgtes ad til 6-5. Her fik Holger en mulighed i modstanderens serv, som hun udnyttede med det samme.

I andet sæt kom Rublev ud med et hævet niveau og dikterede mange af duellerne. Det resulterede i en sikker sætsejr på 6-2.

Men fra starten af afgørende sæt var danskeren oven på. Holger Rune brød serv og kom på 3-0. Rublev fik dog kæmpet sig tilbage og udlignet til 4-4. Momentum fortsatte for den 25-årige, der brød serv og bragte sig på 6-5. Og på sin anden matchbold lavede Rublev et es og kunne lade sig hylde som vinder.

Med pladsen i finalen i Monte-Carlo rykker Holger Rune mandag op som nummer syv på verdensranglisten en enkelt placering efter Andrey Rublev. Det er en enkelt plads bedre end Holgers hidtil højeste rangering, og dermed endnu et stykke dansk tennishistorie fra Holger Rune.

Holgers vej til finalen

  • 1. runde: Bye
  • 2. runde: Dominic Thiem (ATP: 106) 6-2, 6-4
  • 3. runde: Matteo Berrettini (ATP: 22) walk over
  • Kvartfinale: Daniil Medvedev (ATP: 5) 6-3, 6-4
  • Semifinale: Jannik Sinner (ATP: 8) 1-6, 7-5, 7-5