Holger Rune tager ny stor titel

Det danske stortalent Holger Rune vandt lørdag en stor international juniorturnering. Sejren sender ham i top 10 på juniorverdensranglisten.

Holger Rune har taget to titler i træk her i foråret. Foto: Srdjan Stevanovic

Lørdag spillede stortalentet Holger Rune finale ved den italienske grade 1-turnering Torneo Internazionale “Città Di Santa Croce” Mauro Sabatini. I finalen på det røde grus stod den andenseede dansker over for Argentinas Alejo Lorenzo Lingua Lavallen, der ligger nummer 55 på juniorverdensranglisten.

På dagen var der ingen tvivl om styrkeforholdet. Holger Rune vandt finalen med 6-2, 6-1, og er nu ubesejret i ti singlekampe i træk.

Holger Rune nåede også finalen i double sammen med sin japanske makker Shintaro Mochizuki. De måtte dog fredag se sig besejret af et amerikansk par.

Ved Holger Runes forrige internationale turnering vandt han sin første grade 1-titel. De skete ved den 24. udgave af ITF Juniors de Beaulieu-sur-Mer i Frankrig. Den seneste tids gode resultater imponerer sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen.

”Det er virkelig stærkt gået af Holger, at vinde to grade 1-turneringer i træk. Det vidner om en imponerende stabilitet, som er en af de vigtigste egenskaber, når man skal slå igennem i international tennis. Jeg glæder mig meget til at følge ham under sommerens junior grand slams,” siger han.

Tidligere på foråret blev Holger Rune den yngste mandlige danmarksmester i tennis nogensinde, da han vandt indendørs DM i Hillerød.

Top 10 på mandag

Med turneringssejren i bagagen kan Holger Rune se frem til for første gang at være i top 10, når den nye juniorverdensrangliste offentliggøres på mandag. Med forbehold for fejlberegninger vil han formentlig rykke fra nummer 14 og frem til nummer 7.

”Vi har ikke set en dansk herrespiller i top 10 på juniorverdensranglisten siden Kristian Pless i 1999. Og Holger er endda kun 16 og har i princippet to år tilbage som junior. Det understreger bare, at han er et helt særligt talent,” siger Jens Anker Andersen.

Næste opgave for Holger Rune bliver en grade A-turnering i Milano efterfulgt af junior Roland Garros.

Holger Rune er med i den helt nye sæson af DTF’s podcast Samtaler på grus. Hør hele mødet mellem Anders Haahr Rasmussen og stortalentet fra HIK.

Om Holger Rune

  • Klub: HIK
  • Født: 29. april 2003 (16 år)
  • Rangliste: Nummer 14 på juniorverdensranglisten (bedst placerede spiller fra årgang 2003 eller yngre)

Om internationale juniorturneringer

  • De internationale juniorturneringer under det internationale tennisforbund (ITF) er delt ind i syv niveauer
  • Øverst er de fire grand slams
  • Derefter kommer grade A, og så går det ellers fra grade 1 og ned til grade 5.