Holger Rune vinder Stockholm Open efter klassepræstation

Holger Rune blev den første dansker til at vinde to ATP-turneringer på et enkelt år. Det skete efter en finalesejr over Stefanos Tsitsipas i Stockholm Open.

Efter en uge med fremragende tennis stod Holger Rune i sæsonens tredje finale på ATP-touren. Finalemodstanderen i Stockholm Open var ingen ringere end verdens nummer 5, Stefanos Tsitsipas.

Trods sin fornemme rangering var det den navnkundige spiller fra Grækenland, der havde revanche til gode. Holger Rune slog nemlig Tsitsipas i deres eneste tidligere indbyrdes opgør – nemlig i ottendelsfinalen ved Roland Garros i Paris.

Den 19-åroge dansker fik en fremragende start på finalen, da han i brød Tsitsipas serv i kampens tredje parti. Med en serie af stabile servepartier forsvarede Rune den føring og tog første sæt med 6-4.

Begyndelsen af andet sæt lignede starten af det første. Igen var Holger i den styrende rolle, og igen resulterede det i et servegennembrud i tredje parti. I femte parti havde Holger Rune igen en breakbold, men grækeren fik afværget.

Til gengæld blev Holger Rune ved med at styre i sine egne servepartier. Derfor kunne han fortjent juble, da han servede sættet og dermed turneringssejren hjem med 6-4.

Tårnhøj klasse

Sportschefen i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, er fuld af beundring over Holger Runes præstation.

”Holger Rune har vist sin tårnhøje klasse. Turneringen i Stockholm er meget traditionsrig og mange store mestre har gennem tiderne vunder titler der. Det er fantastisk, at Holger kan indskrive sig i den række,” siger Jens Anker Andersen.

Han tøver ikke med at kalde Holger Runes sæson for den bedste nogensinde af en dansker på ATP-touren.

”Som dansk tenniselsker kan man ikke gøre andet end at klappe i sine hænder. Holger er så velafrundet i sit spil. Han er god all round. Det har han tydeligt bevist med turneringssejr på grus i München, kvartfinale på Roland Garros, finale på hard court i Sofia og nu triumfen i Stockholm,” siger sportschefen.

Bedste rangering for Holger

Med turneringssejren i Stockholm rykker Holger Rune mandag op på sin hidtil bedste rangering på verdensranglisten. Her vil han ligge enten nummer 24 eller 25. Det afhænger af resultatet i finalen i ATP-turneringen i Napoli, hvor Lorenzo Musetti med en sejr kan holde Holger bag sig.

Efter planen er næste opgave for Holger Rune en tur til ATP 500-turneringen i Basel. Her skal han møde Alex de Minaur, som Holger slog i en ekstremt tæt affære i semifinalen i Stockholm lørdag.

Holger Runes vej til finalen i Stockholm

  • Første runde: Thiago Monteiro 7-5, 6-2
  • Anden runde: Cristian Garin 7-6, 6-1
  • Kvartfinale: Cameron Norrie 6-7, 6-3, 6-3
  • Semifinale: Alex de Minaur 4-6, 7-6, 7-5