HRT og KB er danmarksmestre

Efter to forrygende finaler i Ølstykke Tennisklub kunne HRT’s damer og KB’s herrer søndag aften lade sig hylde som danske mestre indendørs for hold.

KB løb med titlen som indendørs danmarksmester.

Tilskuerne stod i to og tre lag på balkonen i Ølstykke Tennisklubs hal det meste af søndagen. Og det med god grund. For på banen blev der leveret den ene spændende match efter den anden, da HEAD DH Inde Medaljespillet skulle finde to danmarksmestre.

Se et stort billedgalleri fra finaledagen.

Damernes finale var fyldt med drama med tre tre-sættere ud af de fire singler. Silvija Talaja bragte HRT foran med en stabil sejr på 6-4, 6-4. I de øvrige tre kampe var det ingen fordel at vinde første sæt. Karen Barritza kom tilbage og vandt over Julita Saner i matchtiebreak. Samme bedrift stod Olga Helmi for mod Mathilde Tranberg. Dermed var Birkerød foran med 2-1.

Mest intens blev 4. singlen mellem Birkerøds Alisha Ali Hussain og HRT’s Ida Hasselbalch. I en helt ufattelig tæt matchtiebreak var der matchbolde til begge spillere. Til sidst blev det dog Ida Hasselbach, der kunne udstøde et jubelbrøl, da hun vandt 14-12. Så alt var åbent inden doublerne.

2. doublen blev først færdig. Her tilspillede Silvija Talaja/Mathilde Tranberg sig en matchbold til HRT ved at slå duoen Emma Ek/Olga Helmi med 6-3, 6-3. Til doublerne havde Birkerød skiftet en sønderknust Alisha Ali Hussain ud med Kathrine Berge, der dannede par med Karen Barritza mod Julita Saner og Ida Hasselbalch. Efter hver at have vundet et sæt måtte spillerne endnu engang ud i en matchtiebreak.

Her var parret fra HRT stærkest. Efter sidste bold var spillet og scoren sagde 10-5, kunne Julita Saner og Ida Hasselbalch omfavne hinanden velvidende, at de havde skaffet Hørsholm-Rungsted den første DM-titel for hold, siden turneringen blev kønsopdelt.

Julita Saner og Ida Hasselbach var glade DM-vindere.

KB tilbage på tronen

Efter singlerne var det helt lige mellem HIK og KB i herrernes finale. Brødrene Christoffer og Alexander Kønigsfeldt stod for sejrene hos HIK, mens 1. og 4. singlen gik til KB ved Pablo Figueroa og Søren Wedege. Det tætteste opgør var 2. singlen, hvor Christoffer Kønigsfeldt reddede en matchbold i matchtiebreaken og hev kampen hjem med 11-9 over Martin Pedersen.

I doublerne kom HIK bedst fra start. Thomas Kromann/Rasmus Møller og Christoffer Kønigsfeldt/Alexander Kønigsfeldt vandt begge første sæt med 6-4. KB’s 1. double med Pablo Figueroa/Nicolai Ferrigno fik vendt momentum og tog andet sæt med 6-2. I matchtiebreaken havde de både de bedste server og et hvinende passerslag ned langs linjen fra Nicolai Ferrigno. I sidste ende blev det omsat til en sætsejr på 10-7.

Så var presset på brødrene Kønigsfeldt, der var tvunget til at vinde deres double. Modstanderne fra KB Martin Pedersen/Marc Ferrigno havde spillet sig op og vundet andet sæt. I en særdeles tæt matchtiebreak hev KB’erne den hjem med 10-8. Efterfølgende kunne jublen bryde ud blandt de mange supportere fra Frederiksberg-klubben. DM-titlen var hjemme med cifrene 4-2. Det var første gang siden 2015, at KB’s herrer vandt DM inde.

Martin Pedersen har her netop vundet HEAD DH Inde 2018.

Bronze til Gentofte og Virum/Sorgenfri

Søndagen begyndte med to opgør om bronzemedaljerne for mænd og kvinder. Bronzekampene blev afgjort bedst af fire singler med en eventuel golden matchtiebeak i double, hvis det stod 2-2 efter singlerne. Det blev der dog ikke brug for, selvom det var meget tæt på i kvindernes opgør mellem Gentofte og KB.

Gentofte havde lagt sig i førersædet efter sejre til både Emilie Francati og Maria Jespersen. KB svarede igen, da Karoline Laursen slog Caroline Fricke i en matchtiebreak i tredje. Sidste opgør stod mellem Gentoftes Cirkeline Lundberg og Nikoline Gullacksen fra KB. De to endte ligeledes i en matchtiebreak i tredje. Her kom Nikoline Gullacksen foran med 8-6. Men Cirkeline Lundberg tog fire bolde i træk, og sikrede dermed bronzen til Gentofte.

I herrernes opgør mellem Lyngby og Virum/Sorgenfri blev det ligeledes tæt. Tobias Galskov fra Lyngby vandt sikkert sin 2. single over Mathias Olsen med 6-2, 6-3. De tre øvrige singler blev alle afgjort i matchtiebreak, og det var på dagen lige noget for Virum/Sorgenfri, der havde debut ved medaljespillet i holdturneringen. Mohamed Shabib, Frederik Nymann og Hans L. Stentoft viste nerver af stål og kunne tage bronzen med hjem til Virum.

Gentoftes bronzevindere efter medaljeoverrækkelsen.
Virum/Sorgenfri gik ind til medaljespillet som underdogs, men endte med en flot bronzemedalje.