Hvem skal have de sidste pladser i DM-semifinalerne?

Elitedivisionens grundspil når sin ende i weekenden. Vi giver dig alle opstillingerne og analysen af, hvad holdene har på spil forud for Medaljespillet 9.-10. marts.

Johanne Svendsen er med for HRT mod Sønderborg i sidste runde i Medaljespillet.

Optakt: Få en oversigt over samtlige rundens kampe, hvor det fremgår, hvem der spiller holdenes fire singler. Klik på de enkelte kampe og brug artiklen til at følge resultaterne, når de tikker ind i løbet af lørdagen.

Om kun otte dage går det løs med Medaljespillet på KB. DM-semifinalerne og -finalerne kan følges direkte i hallen på Frederiksberg eller efter planen på livestream.

Dansk Tennis Forbund er også klar med en solid dækning på egne kanaler, hvor der også vil være links til livestream.

Men inden vi når så langt, skal sidste runde af grundspillet afgøres. Vi kigger på samtlige kampe og ser, hvad holdene har på spil. God fornøjelse.

Elitedivisionen Damer Runde 7

HRT – Sønderborg
Lørdag kl. 12.00
Stadion Allé 9
2960 Rungsted Kyst
1. DS: Johanne Svendsen – Louise Hangaard Fisker
2. DS: Mille Mørk – Loote Ussi Argo
3. DS: Frederikke Svarre – Anne-Rieke Reich
4. DS: Sofia Mortensen – Emma Lohse

HRT’s billet til Medaljespillet er booket. Får hjemmeholdet minimum to point, ender de med sikkerhed på andenpladsen i grundspillet. Sønderborg har inden den afgørende runde fat i den fjerde og sidste plads i Medaljespillet. Gentofte lurer på femtepladsen med et point færre end sønderjyderne. Sønderborg vandt den indbyrdes kamp, så Gentofte skal tjene to point mere for at gå forbi dem.

Fruens Bøge kan også komme bag fra. Fynboerne kan maksimalt nå 24 point. Sønderborg skal have minimum tre point mod HRT for at være sikker på at ende foran Odense-holdet.

B.93 – Gentofte
Lørdag kl. 12.00
Ved Sporsløjfen 10
2100 København Ø
1. DS: Nicoli Pereira – Emilie Francati
2. DS: Ophelia Ruus – Frederikke Pape
3. DS: Victoria Andersen – Emma Håkansson
4. DS: Amani Azarkan – Milla Maluka Hoffmann

Med et enkelt point vil B.93 lukke for den teoretiske mulighed for, at holdet skulle misse Medaljespillet. På tredjepladsen har de fem point op til HRT og fem point ned til Sønderborg. Så mon ikke de forbliver som nummer tre.

Gentofte har langt mere på spil. De ligger lige uden for Medaljespillet. Men med tanke på Sønderborgs svære udekamp i HRT er vejen banet for, at Gentofte kan snuppe den sidste plads i DM-semifinalerne. Det vil lykkes, hvis Gentofte får to point mere end Sønderborg.

ATK – Fruens Bøge
Lørdag kl. 12.30
Borups Alle 273
2700 Brønshøj
1. DS: Katerina Norup Hansen – Anastasia Yakimova
2. DS: Olivia Kaiser – Cecilie Wiche
3. DS: Anna S. Christensen – Sophia Ragus
4. DS: Katrine S. Christensen – Vanessa Timm

Hjemmeholdet fra ATK har kæmpet bravt i denne sæson, men oprykkerne må tilbage til 1. division i næste vintersæson. Fruens Bøge er kommet lidt langt bagud i stillingen, hvis de vil nå Medaljespillet. Men muligheden skal forfølges, og kravet er en sejr – gerne en solid en af slagsen – sammen med ikke for mange point til Sønderborg og Gentofte.

HIK – KB
Lørdag kl. 13.00
Hartmannsvej 37
2900 Hellerup
1. DS: Alberte Kleist Jørgensen – Vilma Krebs Hyllested
2. DS: Fie Astrup – Laura Brunkel
3. DS: Liva Viller Møller – Cecilie Agerbek Fridthjof
4. DS: Lea Welp-Olesen – Karoline Laursen

HIK følger ATK ned i 1. division. KB vinder grundspillet og kan vælge sin modstander i DM-semifinalen blandt nummer tre og fire.

Elitedivisionen Herrer Runde 7

HRT – HIK
Lørdag kl. 12.00
Stadion Allé 9
2960 Rungsted Kyst
1. HS: Max Dahlin – Artem Adviediev
2. HS: Tom Noltorp – André Meinertz
3. HS: Morten Lyngbæk – Thomas Kromann
4. HS: Anders Bjørn Møller – Jacob Melskens

Det er en direkte duel i Hørsholm om en plads i Medaljespillet. HRT har to points forspring til HIK, så HIK skal vinde med minimum 4-2, hvis de vil overhale Hørsholm. Med en sikker sejr og et stort nederlag for KFUM kan HRT hoppe op på tredjepladsen. Men det er kun kosmetik, da grundspillets vinder KB kan vælge mellem nummer tre og fire til sin DM-semifnale.

Vinder HIK med 4-2 eller 4-3, kan Lyngby teoretisk set komme forbi begge hold og komme i Medaljespillet. Det vil kræve 6-0 over Gentofte.

B.93 – KFUM
Lørdag kl. 12.00
Ved Sporsløjfen 10
2100 København Ø
1. HS: Yanais Laurent – Oskar Jansson
2. HS: Dominik Bartels – Christian Samuelsson
3. HS: Nikolaj Katic – Mikkel Paludan Müller
4. HS: Holger Nørregaard – Alexander Garde

Hvis KFUM hopper op på jernhesten i Emdrup, er der kun 4,5 kilometer til B.93’s hjemmebane på Østerbro. Og i stillingen er der kun to point mellem holdene. Her har B.93 føringen. Vinderen af opgøret (ved mindre det er i golden matchtiebreak) bliver nummer to i grundspillet og slipper for en DM-semifinale mod KB.

Men hvis KB ikke vil møde nogen af dem den 9. marts, kan B.93 og KFUM mødes igen om en uge i DM-semifinalen.

Skovbakken – KB
Lørdag kl. 13.00
Hvidkildevej 19
8240 Risskov
1. HS: Julius Kristensen – Philip Hjorth
2. HS: Luka Stojanovic – Cornelius Shalmi
3. HS: Christoffer Hjelm – Christian Grønfeldt-Sørensen
4. HS: Tristan Brogaard – Oliver Steines

Skovbakken har endnu til gode at vinde et sæt i årets Elitedivision. Lørdag får de besøg af en ung udgave af KB’s tabeldukse, som allerede har sikret sig førstepladsen i grundspillet.

Gentofte – Lyngby
Lørdag kl. 13.30
Skolevej 36
2820 Gentofte
1. HS: Philip Ørnø – Frederik Løchte Nielsen
2. HS: Kasper Warming – Theodor Boisen
3. HS: Christoffer Topp-Parving – Valdemar Dubin
4. HS: Asger Thorn Sørensen – Amir Albeg

Mens Skovbakken er sikker nedrykker, er der stadig tvivl om, hvilken anden klub der skal et smut ned i 1. division. Sikkert er det, at det bliver enten Gentofte eller Lyngby, som meget passende dyster i sidste runde. Lyngby har et solidt forspring med 18 point mod Gentoftes 15.

Kravet til Gentofte er altså minimum en sejr på 4-2, hvis holdet skal genindløse billetten til Elitedivisionen. Skulle Gentofte vinde med 4-3, vil holdet ende i den groteske situation, at de har vundet fire ud af syv holdkampe, men stadig ender næstsidst i rækken. Det er prisen for, at der blev sat nul point ind på kontoen før juleferien.