KB vælger Gentofte og Hørsholm

Som vindere af Elitedivisionens grundspil har KB’s damer og herrer kunnet vælge semifinalemodstandere til Medaljespillet.

Sådan så det ud sidste år, da KB kunne fejre dobbelt guld på hjemmebane.

I den kommende weekend er KB Tennis værter får det indendørs Medaljespil, hvor der skal uddeles ædelt DM-metal. DM-semifinalerne og -finalerne kan følges direkte i hallen på Frederiksberg eller efter planen på livestream.

Dansk Tennis Forbund er klar med en solid dækning på egne kanaler, hvor der også vil være links til livestream.

Værtsklubben KB er forsvarende mestre hos både kvinder og mænd, og som etter i grundspillet er de favoritter til at gentage bedriften. Førstepladsen gav dem mulighed for at vælge semifinalemodstander blandt holdene på tredje- og fjerdepladsen.

Hos damerne valgte KB at møde Gentofte, der på sidstedagen af grundspillet overhalede Sønderborg på fjerdepladsen. Det indbyrdes opgør i sæsonen blev vundet af KB med 4-2. Ved den lejlighed stod Gentoftes bedste kort, Emilie Francati, for klubbens to point.

I den anden DM-semifinale tørner HRT sammen med B.93. Hørsholm har klart været grundspillets næstbedste hold, hvilket blandt andet blev understreget med en 5-1 sejr over B.93 i tredjesidste runde.

Mere optakt på fredag

Herrerne fra KB valgte HRT, som de mødte i DM-finalen sidste år. De to hold mødtes i allerførste runde af Elitedivisionen, hvor en stærk udgave af KB vandt med 5-1.

Den anden semifinale bliver en gentagelse fra den forløbne weekend. B.93 slog ved den lejlighed KFUM med 5-1, og ligner i den forstand det bedste bud på en finalist.

Lørdag den 9. marts vil herrernes semifinaler blive afviklet fra klokken 9.00 over tre runder. Herefter vil damernes semifinaler blive spillet fra klokken 15.00.

Søndag spilles DM-finalerne for damer og herrer samtidig med start fra klokken 10.00. Der er ingen bronzekampe.

Der er fri entré til hele Medaljespillet. Dansk Tennis Forbund er tilbage fredag med en optakt, hvor vi dykkerne nærmere ned i alle matchups, når holdene har indgivet deres holdopstillinger til semifinalerne.

Tre ud af fire oprykkere fundet

Den forgangne weekend rundede ikke kun Elitedivisionens grundspil af. Også 1. divisionerne fandt sine vindere og dermed oprykkerne til næste indendørssæson.

Virum-Sorgenfris herrer gik ubesejrede gennem 1. division øst og kan se frem til hårdere udfordringer næste vinter. Her vil de blandt andet møde Tennis Club Odense, som havde en pointmargin på fem ned til nummer to, Aarhus 1900.

Virum og TCO afløser Skovbakken og Gentofte, som rykker ned.

Hos kvinderne tilslutter Rødovre sig den bedste række i næste sæson. Den vestlige 1. division er delt i to puljer. Så den sidste oprykker er ikke på plads endnu, men det bliver vinderen af et opgør mellem ØBG Silkeborg og TC Odense.

Oprykkerne kommer op i stedet for Arbejdernes Tennisklub og HIK i Elitedivisionen.

Overblik

Semifinaler herrer

  • KB – HRT
  • B.93 – KFUM

Spilles lørdag den 9. marts kl. 9.00.

Semifinaler damer

  • KB – Gentofte
  • HRT – B.93

Spilles lørdag den 9. marts kl. 15.00.

Finaler

Spilles søndag den 10. marts kl. 10.00.