Idékvinde bag TEAM FRED i finalen om stor EU-pris

Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri er idékvinde bag TEAM Fred, et initiativ til børn med særlige behov. Nu er hun blandt finalisterne i Europa-Kommissionens #BeActive Awards 2020 for sin tilgang til at promovere sport og fysisk aktivitet.

Mette Rytsel er nomineret til stor EU-pris for hendes indsats med tennis og padel til børn med særlige behov. Foto: Lars Møller.

Konkurrencen #BeActive Awards er en central del af den årlige European Week of Sport. Der er tre finalister i følgende kategorier: Uddannelse, Arbejdsplads og Lokale helte. I år er der i alt 95 nominerede.  De tre vindere modtager 10.000 €, mens hver af finalisterne modtager 2.500 €.

Vinderne vil blive annonceret af Mariya Gabriel, EU-kommissær for Innovation, Forskning, Kultur, Uddannelse & Ungdom, ved en digital ceremoni d. 8. december 2020.

Mette Rytsel, fra Virum-Sorgenfri Tennisklub, er finalist i kategorien Lokale helte for sit arbejde med TEAM Fred-initiativet, et træningsprogram for tennis og padel til børn med autisme, ADHD og psykiske lidelser.

Læs mere: TEAM Fred vinder frem

Finalister i kategorien Lokale helte:

  • Christine Janin (France)
  • Tomas Slavata (Czech Republic)
  • Mette Rytsel (Denmark)

Mette Rytsel startede TEAM Fred i 2018, og i 2019 deltog flere tennis- og padelklubber rundt om i landet i tiltaget, hvor over 140 børn deltog i programmet. I begyndelsen af 2021 vil yderligere fem klubber introducere TEAM Freds koncept til deres aktiviteter.

”For børn med autisme og psykiske lidelser er det svært at deltage i en sportsklub. De har ofte problemer med kommunikation og sociale forhold. TEAM Fred hjælper dem med at blive integreret i et sportsfællesskab,” siger Mette Rytsel.

International Sport and Culture Association (ISCA) i København er National Coordinating Body for European Week of Sport i Danmark, og er ansvarlig for at indsende danske nomineringer til #BeActive Awards.