Irske debutanter mod Danmark ved Davis Cup

Irland sender et ungt hold med hele fire debutanter til opgøret mod Danmark i Birkerød, når Davis Cup i år for første gang spilles efter et nyt format over to dage.

Peter Bothwell og Irlands Davis Cup-kaptajn Conor Niland. Foto: Tennis Ireland.

Når de danske spillere den 3.-4. februar møder Irland i årets første Davis Cup-opgør i Birkerød Idrætscenter, vil de have væsentlig mere rutine end modstanderne. Irlands Davis Cup-kaptajn, Conor Niland, har nemlig hele fire debutanter blandt sine fem udtagne spillere.

Irland er oprykkere i Europa-Afrika zone, gruppe II, men ingen af de tre spillere, som i april sikrede oprykning mod Bulgarien, er med, når det går løs i Birkerød Idrætscenter.

Peter Bothwell (841 på ATP-listen) er eneste mand for Irland med Davis Cup-erfaring på CV’et. Resten af Irlands hold består af Simon Carr (893), Osgar O’Hoisin (1447), Julian Bradley and Sam Bothwell.

”Jeg ser meget frem til igen at deltage i gruppe II og arbejde med dette unge, entusiastiske hold, som virkelig glæder sig til udfordringen mod Danmark,” siger holdkaptajn Conor Niland til Tennis Ireland.

Nyt format

Når Davis Cup-opgøret spilles i Birkerød Idrætscenter, vil det være første gang, at nationerne kan udtage fem spillere til holdet. Tidligere bestod et Davis Cup-hold af fire spillere. Antallet af udtagne spillere er ikke den eneste ændring i år.

Som noget nyt spilles alle kampe bedst af tre sæt, og hele opgøret afvikles på to dage henover en weekend, hvor man tidligere spillede fredag til søndag. I år består et Davis Cup-opgør af to singler om lørdagen, og en double efterfulgt af to singler om søndagen.

Ændringerne giver en kompakt weekend med masser af spændende tennis. Fredag den 12. januar åbner billetsalget til Davis Cup-opgøret, som Dansk Tennis Forbund og Rudersdal Kommune afholder i samarbejde med tennisklubberne i Holte, Vedbæk og Birkerød, og med støtte fra Team Rudersdal.

Det danske hold udtages 24. januar af kaptajn Kenneth Carlsen.