Point til verdensranglisten på spil i Vejle

Vejle Tennis Klub og Dansk Tennis Forbund er værter for en ITF World Tennis Tour-turnering i sidste uge af juli. Sammen med en turnering den efterfølgende uge på KB er det første gang, der kæmpes om point til verdensranglisten på dansk grund siden 2014.

Stortalentet Johanne Svendsen kan blive et lokalt islæt ved ITF-turneringen i Vejle.

De håbefulde danske tennistalenter får travlt til sommer i bestræbelserne på at tjene point til ATP- og WTA-verdenranglisterne. Vejle Tennis Klub og Dansk Tennis Forbund er nemlig værter for en grusturnering på ITF World Tennis Tour i sidste uge af juli.

Turneringen, der både har deltagelse af damer og herrer, bliver spillet fra søndag den 25. juli til søndag den 1. august 2021. Præmiesummen for både damer og herrer er 15.000 US dollar.

Turneringen i Vejle ligger i ugen op til en lignende turnering hos KB på Frederiksberg, som blev annonceret i starten af marts.

”Jeg er rigtig glad for, at vi får en professionel turnering i Jylland, som hele Tennisdanmark kan nyde godt af. Jysk tennis er i fremgang, og dette er endnu et skridt fremad. Turneringen har enorm betydning for Danmark som tennisnation. Her får de bedste spillere testet deres formåen, mens yngre talenter kan få næring til deres drømme og ambitioner,” siger Thomas Kønigsfeldt, der er næstformand i Dansk Tennis Forbund.

Det er et partnerskab bestående af Vejle Tennis Klub, Give Tennis Klub, Dansk Tennis Forbund, Jyllands Tennis Union, Trekantområdet Danmark og Vejle Kommune, der har gjort det muligt at få en afdeling af ITF World Tennis Tour til Vejle.

I årene fra 2015 til 2020 blev der ikke afholdt nogen ITF World Tennis Tour-turneringer på dansk grund. Men i 2021 får Danmark altså lidt af et comeback på den front.

Ideelt med to turneringer i træk

I singlerækkerne er der plads til 32 spillere i kvalifikationen og 32 spillere i hovedturneringerne. Otte af pladserne i hovedturneringen vil blive besat af spillere fra kvalifikationen. Fire pladser i hovedturneringen tildeles via wild card, mens der er fem wild card-pladser i kvalifikationen.

Der spilles også double. Her består rækkerne af 16 par af hvert køn. Tre par i hver række er med på wild card.

For sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, er det ideelt med professionelle turneringer på dansk grund to uger i træk. Turneringerne kan få stor betydning for danske spillere i overgangen til at blive professionel. Derfor håber han, at turneringerne er kommet for at blive.

”ITF-turneringer på dansk grund er meget vigtige for elitespillernes transition til at være professionelle. Hvis nogen klarer sig godt på hjemmebane, vil det efterfølgende give nogle helt andre muligheder for at komme ind i turneringer i udlandet. Med to turneringer i træk vil der være flere danskere, der får muligheden for at teste sig selv af og tjene deres første ranglistepoint,” siger Jens Anker Andersen.

Ambitioner i Vejle

ITF World Tennis Tour-turneringen bliver afholdt på Vejle Tennis Klubs anlæg. Tine Walldén Jespersen er formand i klubben. Hun ser frem til at kunne give en stor oplevelse til alle, der kigger forbi i løbet af turneringen.

”I Vejle Tennis Klub har vi en klar ambition om at være med til at gøre en forskel for tennissporten i hele landet – ikke mindst i Vestdanmark. Med ITF-turneringen i Vejle tager vi et rigtig stort skridt i den retning. Vi glæder os til at give både spillere og publikum en sportsoplevelse i international klasse. Samtidig arrangerer vi en række sociale tennisevents i byen i dagene rundt om ITF, som vejlenserne og andre, der opholder sig i byen, kan få en aktiv tennisoplevelse,” siger Tine Walldén Jespersen.

FAKTA: ITF World Tennis Tour i Vejle

  • Dato: 25. juli – 1. august 2021
  • Sted: Vejle Tennis Klub
  • Underlag: Grus
  • Præmiesum: $15.000 for damer og for herrer
  • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single (heraf 8 spillere fra kvalifikationen og 4 wild cards)
  • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere (heraf 5 wild cards)
  • Deltagere i double: 16 par (heraf 3 wild cards)